MENU

Viseklubben Christian: Leo Leonhardsen

tirsdag 13. november
Dørene åpner: 19:00
Pris: 250,-/200,- (medlemmer)


Leo Leonhardsen presenteres gjerne som visetolker. Det er teksten og formidlingen av historien som står i sentrum. Dette har gjort ham respektert i det nordiske visemiljøet. Men på konsertene kan man heller ikke unngå å legge merke til at han også kan behandle en gitar.

Identiteten i hans egne sanger er Finnmark, og han fremhever hjemstedet om han spiller i Danmark, Grønland eller hvor han nå enn er i Norden. Norden er også en del av identiteten, etter å ha turnert i Norden i førti år. I år er det også førti år siden første gang Rikskonsertene sendte ham på turne. På 1980-tallet var han med som gitarist og utøver i mange radioprogram. Siden har han stort sett vært på reisefot i Norden.

Biografi

Født i Kjøllefjord i Finnmark i 1956

Begynte tidlig med egen viseproduksjon

Gjennombrudd under visebølgens festivaler

Turneer for Rikskonsertene og Folkeakademiene fra 1979

Første utenlandsturne i 1984. Siden da årlig turnevirksomhet i Norden

Utdannet med klassisk gitar fra Høgskolen i Østfold

Diskografi

LP ”Etter vinter kjem det vår”, 1983

CD:”Åsull”, 1996

CD:”Åsull og venner” 1987

CD:”Musikk i Sørum” 1998

CD:”Morgenland” 2003

CD:”Til Ithaka” 2005

CD «Brev fra Amsterdam» 2017