Wednesday 6 July

ANJA LAUVDALS COSMIC RIVER: IF WE COULD TALK

Dørene åpner: 19:00

Pris: 390,-

“If we could talk” er et aktivistisk og spirituelt verk som handler om elva Numedalslågen som renner gjennom Kongsberg.

“If we could talk” – Anja Lauvdals Cosmic River 

Verket springer ut av et ønske om å utforske lokal natur, og ideen om at jo bedre man kjenner naturen rundt seg, jo mer vil man ønske å ta vare på den. “If we could talk” er en fiktiv samtale med elva, og handler om å gå inn for å lytte til de som ikke snakker høyest, både ikke-mennesker og mennesker. Verket søker å utforske og utfordre hvordan vi velger å lytte/ikke lytte i en verden som er full av støy. 

Verket består av to deler: En konsert og en lydvandring langs Numedalslågen.

Dette verket spør: Hvis elven kunne snakke, hva ville den sagt? Hvilke opplevelser har den hatt, hvordan ser den seg selv, de som bor i den og rundt den? Hvilken rolle spiller historiene vi forteller, og kulturens påvirkningskraft, inn i hvordan folk ser på seg selv i relasjon til naturen? Hvilket forhold har vi til naturressursene rundt oss, hva er det vi ønsker å ta vare på og på hvilken måte kan vi som mennesker bidra positivt til mangfoldet i naturen?

Musikken er inspirert av Charlie Haden Music LIberation Orchestra og Don Cherrys Organic Music Society, aktivistiske orkestre på hver sin måte. Her i Norge er verning og utnyttelse av vassdrag stadig oppe til debatt, senest nå i høst. IF WE COULD TALK handler om å fokusere på vår felles historie, hvordan elva og menneskene lever ved siden av hverandre og hvordan vi snakker sammen i hverdagen.
 

Medvirkende: 

Idé og konsept: Anja Lauvdal og journalist Ingerid Salvesen 

Visuelt portrett: Line Ørnes Søndergaard

Cosmic River 

Anja Lauvdal – komponist / piano og synther

Elsa Bergman – kontrabass

Veslemøy Narvesen – trommer

Henriette Eilertsen – fløyter

Johanna Scheie Orellana – fløyter

Heida Karine Johannesdottir – tuba

Amund Storløkken Åse – vibrafon/perkusjon

Lys: Ingrid Skanke Høsøien

Lyd: David Solheim

Konsertstart 19:00

Dørene åpner 18:00 

Anja Lauvdal