MENU

Broen og Dråpe

fredag 27. november
Dørene åpner: 20:00
Pris: 200,-/175,-(stud) + avg
Billetter

Dråpe har etablert seg som et av landets mest spennende unge band helt siden den kritikerroste Dråpe EP ble utgitt i 2011. Debutalbumet Canicular Days kom i 2013, ble foreslått som årets debutalbum av Dagbladet og kalt en euforisk oppvåkning av Adresseavisen. Bandet fulgte opp utgivelsen med festivaljobber på Roskilde, Slottsfjell, Hove, Øyafestivalen, Reeperbahn Festival, SXSW og M for Montreal. 

Nå, to år senere, er Dråpe klare for neste steg. Med nytt album rett rundt hjørnet, særdeles god tilbakemelding på sommersingelen «Pie In The Sky», gnistrende konsertform vist på vårens intimturné og nå sist på Øyfestivalens klubbdag så er det et Dråpe i svært god fasong vi har med å gjøre.

“Pie in the Sky”, første singel, er et tydelig bevis på hvor mye Dråpe har utviklet seg de siste årene. “Pie in the Sky” er en sang om “å leve litt i fornektelse og ikke orke å ha et nøktern syn på livet, men heller leve i en naiv boble”, ifølge vokalist Ketil Myhre som også kan fortelle at han like før vokalinnspilling på denne sangen falt ned fra verandaen sin hjemme og måtte gjennomføre syngingen med to brukne ribbein. 

«Pie In The Sky» har markert seg i utlandet og spesielt i England hvor de viktigste musikkmagasinene har omfavnet låta og gitt den en varm, god klem. 

Broen høster knallgode kritikker, både for debutalbumet Yoga og sine gullglitrende liveopptredener. Under årets Bylarm vant de den gjeve Forbildeprisen og bergtok flere av skaninavias viktigste festivaler. Nå er Broen snart aktuell med ny musikk og legger ut på turné over hele Norge. 

Akustisk gjørmetechno? Glitrende lo-fi dansepop? Korpsmusikk fra framtiden? Det kan være utfordrende å plassere musikken til Broen i en boks. Bandet har skapt et særegent Broen-univers og beskriver selv stilen sin som en frodig miks av britpop, hip-hop, syrepunk, Paul Simon, spoken word og vest-afrikansk rytmikk. Broen er Heida Karine Jóhannesdottir Mobeck (tuba), Hans Hulbækmo (trommer), Marianna S.A. Røe (vokalist), Lars Ove Fossheim (gitar) og Anja Lauvdal (synth).

Live kler de seg i glitrende paljettdrakter, sydd av skredderbestemoren til Heida og fenger med sikkert scenetekke, instrumental dyktighet og fritt og lekent samspill. Frontfigur Marianna S.A.Røe får hjerter til å smelte med sin klare vakre stemme i det ene øyeblikket og imponerer med sitt spoken word-tekke, en råtøff holdning og selvsikker dansing i det neste. Det snakkes fremdeles om Broens konsert i Bakke kirke under Trondheim Calling i 2014- under årets Bylarm bergtok Broen atter fullsatte konsertlokaler. Opplev dem selv, så skjønner du hvorfor. Broen er i disse dager på turné i Norge etter å ha besøkt flere store festivaler som Roskilde, Øya og Pstereo. Broen gav ut låtene «Just Like Coco» og «She Will Never Shiver» på «The Split Jump Drug EP» i 2013, sammen med svensk-norske Invader Ace. I slutten av 2014 slapp Broen singelen «Iris», som er listet på NRK P13, og debutalbumet Yoga kom ut på bergenske Nabovarsel i februar.