Saturday 15 April

Bukkene Bruse // Kongsberg Spel- og Dansarlag

Dørene åpner: 19:00

Pris: 250/300

BUKKENE BRUSE gjenoppstår etter 14 år!

Trioen – den opprinnelig besetningen som i sin tid het De tre Bukkene Bruse gjenoppsto med premiere på Osafestivalen.

Bukkene Bruse kom sammen for første gang i 1989 med Annbjørg Lien, Arve Moen Bergset og Steinar Ofsdal. Trioen fikk mye oppmerksomhet og representerte Norge i utlandet ved mange anledninger. Det ble turne i Kina og de ble oppnevnt til OL-musikere i 1993 året før olympiaden på Lillehammer i 1994.

Som OL-musikere reiste de rundt med Dronning Sonja sin vinterutstilling til Atlanta, Tokyo, Barcelona og München. I forbindelse med besøket i Atlanta turnerte de også i Sør-Statene. De ga ut 5 album, mottok Spellemannpris og Prøysen-pris for musikken sin.

På Osafestivalen gjenoppstår gruppa i sin originale besetning – trioformatet. Dette blir første gang på 14 år at det kommer ferske toner fra gruppa og mange gleder seg nok spesielt til å få høre Arve særegne stemme igjen. Den unge guttestemmen hans ble landskjent og da han kom i stemmeskiftet var dette en stor nyhet på Dagsrevyen. Annbjørg var også legendarisk allerede som tidlig ungdom, en drivende dyktig felespiller og forbilde for unge gutter og jenter i folkemusikken. Steinar Ofsdal var allerede en godt etablert artist da gruppa ble dannet med en rekke plateinnspillinger bak seg, og som programleder i NRK.

Annbjørg Lien- Hardingfele, nyckelharpe
Arve Moen Bergset- Kveding, fele og hardingfele
Steinar Ofsdal- Fløyter

Dørene åpner 19:00 – Konsertstart 20:00