MENU

Carnival Kids

lørdag 11. april
Dørene åpner: 20:00
Pris: 200,-/150,-(stud) + avg
Billetter

Etter singlene “Fear Of Nothing” (2013) og “What To Do When Awake Within A Dream” (2013), er Carnival Kids nå endelig klare med sitt ambisiøse og særegne debutalbum While The World Keeps Ending. Som produsent har de fått med seg selveste Bill Stevenson (Black Flag, Rise Against, Descendents), og innspillingen foregikk i Blasting Room Studios i Colorado, USA.

Samtidig som de holder seg trofaste til den allerede eklektiske og tunge rocken, er den norsk-engelske firerbandens sans for melodier i fokus, noe som skaper en balanse mellom dybde og umiddelbarhet.

«Folk har bare hørt to singler fra oss så langt», sier frontfigur Eric Molumby. «Så dette albumet er kanskje overraskende. Vi ville lage et variert, uforutsigbart stykke arbeid, og jeg føler at While The World Keeps Ending har blitt nettopp det. Det er en plate av betydelig omfang – fra den hastende og anthem-aktige «Lateral Living» til saktere og mer følsomme låter som «Every Atom In Me». «Empires» understreker bandets røtter i post-hardcore, og «Black Square» runder åndeløst av albumet og viser Erics vokalmessige allsidighet.

«Vi har prøvd å formidle de ulike sidene ved bandet vårt gjennom denne plata», sier gitarist og vokalist Jethro Fox. «Uten å levere noe veldig sprikende. Albumet har fått den punk-følelsen vi ønsket å oppnå. ‘Here They Have Guns’ komprimerer så mange forskjellige inspirasjoner på to minutter, samtidig som det er en slagkraftig og smittende rockelåt. Det er det det handler om.»

Tekstmessig tar albumet tak i både samfunsspørsmål og bandets personlige historier – for eksempel utforsking av veien inn i voksenlivet. «Albumet gir kanskje en ‘jaja, alt går til helvete og vi er sammen om det’-følelse», ler Eric. «Tittelen høres pessimistisk og kald ut, men den handler egentlig mer om å gjøre det meste ut av livet, og ikke være apatisk eller handlingslammet overfor det.»

Carnival Kids er ikke et band som gjør ting halvveis, noe alle som har sett deres kaotiske men tighte live-opptredener kan skrive under på. De har rukket å markere seg på scenene på både Slottsfjell, Hove og Øya i tillegg til Vans Warped Tour UK – og er klare for massiv turnering i 2015.

«Det viktige på dette tidspunktet er å spre ordet», sier Jethro. «Vi har gjort mye supportjobber og festivaler, men nå er vi klare for å virkelig turnere. Vi har fått æren av å dele scene med band som Trash Talk og Gallows, så vi er utrolig spente på hvor det nye materialet vil føre oss.»
Med medlemmer fra både Norge og England har bandet et unikt perspektiv og oppnådd stor interesse i begge land, «…Awake Within A Dream» fikk for eksempel god rotasjon i 2014 hos både NRK P3, Radio 1 (UK) og XFM Airplay (UK).

«Jeg føler at dette er en ganske unik plate», konkluderer Eric. «Og forhåpentligvis vil folk digge det. Det er den perfekte introduksjon til hvem vi er og hva vi vil gjøre.»