MENU

Darling West & Jack Stillwater

lørdag 18. februar
Dørene åpner: 20:00
Pris: 250,- + avg
Billetter
Se Facebook arrangement


Dørene åpner 20:00
Konsertstart 21:30

Darling West
Darling West hadde så vidt rukket å børste støvet av Spellemann-nominasjonen de fikk for deres debutalbum fra 2014, før de gikk i gang med å skrive oppfølgeralbumet «Vinyl and a Heartache» som ble sluppet på Vestkyst Records i august 2016.

Bandet består av Mari Sandvær Kreken, Tor Egil Kreken og Kjetil Steensnæs. Ekteparet Kreken spiller ikke bare sammen hjemme i sin egen stue, men er også å finne på veien og i studio med artister som Marit Larsen, Odd Nordstoga og Stein Torleif Bjella, mens Steensnæs er å finne bak gitarene når Bjørn Eidsvåg og Ingebjørg Bratland reiser ut på tur.

Det er derimot når trioen kommer sammen den virkelige magien oppstår. Da produserer de låter som passer like godt inn i de folksomme gatene i Nashville, på de solfylte fjelltoppene i Hollywood Hills, og de regntunge bygdene rundt omkring i Norge. Countrymusikken er et amerikansk fenomen, men som nå er omfavnet av de fleste generasjoner over hele verden. Darling West har perfeksjonert uttrykket sitt siden sist, og rent musikalsk ligger de tett opp til samtidige artister som Sam Outlaw, Gillian Welch, Kacey Musgraves, Ryan Adams og Jason Isbell, mens ånden til Gram Parsons og Emmylou Harris hele tiden våker varsomt over dem.

«Vinyl and a Heartache» er produsert av Even Ormestad, som i tillegg til å spille i Jaga jazzist og A-Ha, har bygget seg opp et godt rykte som produsent. På CV-en har har han blant annet plater med Jonas Alaska, Daniel Kvammen og Thom Hell bak seg. Skiva låter autentisk, tidsriktig og retro på samme tid, mens låtene veksler mellom å by opp til dans og pleie din hjertesorg.

Nå er de ute med nytt album “Vinyl and a Heartache” også denne gangen til strålende kritikker. Dagbladet trillet terningkast 6!
I tillegg ble de spellemannsnominerte i år igjen.

Dagbladet: http://www.dagbladet.no/kultur/norske-darling-west-spiller-fletta-av-nashville/61009869

Jack Stillwater

Roots-rockbandet Jack Stillwater har denne gangen latt seg inspirere av den norske utvandringen til USA, jakten på lykke og landbruket når de nå er aktuelle med nytt materiale. Med konseptalbumet  ”The Farmer Trilogy” tar de med seg lytteren inn i en verden hvor hardt arbeid, trange kår og eventyrlyst går som en rød tråd gjennom musikken. Albumet «The Farmer Trilogy»  har allerede fått fantastisk mottagelse i media og er nå tilgjengelig digitalt og på vinyl samt CD.

«The Farmer Trilogy» ble kåret til beste norske album i 2016 i den anerkjente musikkbloggen «Dust of Daylight»

http://www.musikkbloggen.no/2016/12/arets-norske-album-2016/

Og havnet på en tredjeplass hos Dagbladets Fredrik Wandrup i kåringen av årets beste album i 2016.

http://www.dagbladet.no/kultur/her-er-platene-vi-elsket-i-2016/66398460

Sitater fra pressen:

«Dette er enkelt og greit et av årets aller beste album, og fortjener å ligge under en haug med juletrær når desember nå nærmer seg.»(Rune Letrud, Dust of Daylight)

– I løpet av de fire låtene som blir presentert på den første delen av prosjektet «The Farmer», imponerer det norske bandet stort. (Hamar Arbeiderblad om “The Farmer”, 16. april 2015 – Terningkast 5).

-Etter fem gjennomlyttinger er jeg helt klokkeklar på at dette er deres beste og jevneste album.(Egon Holstad, Feedback)

– «The Travel» er rett og slett den fineste, norske americanaen jeg har hørt i år (…) Takk for en kjempeskive, Jack Stillwater! (Musikkbloggen om “The Travel” 28. oktober 2015)

Terningkast seks for siste del av trilogien:

“Dette er for meg noe av det fineste håndverket som er gjort i americanasjangeren her til lands” Johnny Wilhelmsen

http://thewilhelmsens.com/norsk/jack-stillwater-the-farmer-trilogy/

Jack Stillwater består av Terje Espenes, Morten Huseby, Odd Inge Rand og Arne Harald Foss.

Jack Stillwater på Spotify:

https://open.spotify.com/artist/3uhj1JttSl1jskO2rHd5OW