MENU

DDR

fredag 11. mars
Dørene åpner: 20:00
Pris: 295,- + avg
Billetter

Det idealistiske og tyskspråklige norske rockebandet DDR er ikke tilbake. DDR er her fortsatt. Og det vil du merke.

DDR er en billedskjønn bukett idealister som ønsker å fremme tysk- og østtysk kultur i Norge med sin bayerdryppende, smultstenkede og indoktrinerende rock. I brobyggingens tjeneste er de gjerne å betrakte som en smie for å kreere vennskapskjetting mellom øst og vest og Tyskland og Norge.

Denne gangen strammer vi latexen ytterligere, vrenger dressene, kvesser gitaren, rubber batteriet, smører bassen, polerer klavianoet og gnukker blank den nye blåserekken. Det er dette du vil ha.

DDR består i front av Atle Antonsen og Johan Golden på vokal og Berit Boman på vokal og sex, backet av et syv manns orkester inkluderende nytilført blåserekke for ytterlige å kunne tilfredstille sitt krevende kvalitetspublikum. Så lenge rompa til Berit holder mål ser du DDR på en scenen nær deg. Og vi advarer gjerne, dette orkesteret spiller uhemmet på sex for å enklere nå frem med sitt budskap. 

Så hvorfor Kongsberg spør noen? Ve, hva er vel mer naturlig for et brobyggerband som DDR enn å fremme sitt viktige budskap i den gamle grubebyen, ja grube, byen som ligger der som et fornminne over de som bygde landet med sine sotede never. Og som stadig og støtt må oppleve å forholde seg til at lilleputten og gnålebukken Flesberg som en skitten, steinkastende fetter tjatrer og bæljer om storebror Kongsbergs oppmerksomhet,  bare fordi de har en egen stavkirke. Det erDA det er viktig at en institusjon som DDR ankommer Buskeruds perlerad Kongsberg og setter framskapet og skatollet på plass.

DDR har også på utspekulert vis knyttet til seg lokale krefter som koret Acta Musicae og tenoren Anders Julton for på enklest mulig vis nå inn og forbarme seg over Kongsbergs arme sjeler.
 
Timannsorkesteret ser frem til å fremføre norske hits på tysk for et kresent grubearbeiderpublikum, og vi kan også opplyse om at enkelte av bandets medlemmer har sterke bånd til byen. Klavianisten Thomaz Honecker har kjøpt høyttalere i Kongsberg en gang, og Gitarist Rhino Honeckers hundeterapeut, til den nå dessverre avdøde kjøteren Erich, bor like utenfor sentrum. Så ja, det blir rene slektstreffet dette. 
 
Pliktig oppmøte.