MENU

Eldar Vågan & The Eldarados

fredag 9. desember
Dørene åpner: 20:00
Pris: 335,-/285,- (stud) + avg
Billetter
Se Facebook arrangement


Dørene åpner 20:00
Konsertstart 21:00
NB: ståplasser

Julekonsert i to sett med Eldar Vågan med The Eldarados (Terje Methi, bass, Even Finsrud, trommer og Tor Welo på piano).
Et “perledykk” I en enfolding men musikalsk sjel. – “Stand up-konsert” med kjente selvkomponerte låter, Vazelina, Prøysen, Sandbeck og “import”. Musikalsk underholdning for store og små. Totendialekt med utpreget selvironi. – den største tullebukken står på scenen! Velkommen!

Om Eldar Vågan:
I følge Aftenposten/A-magasinet er Eldar Vågan «Norges cool’este…» – det som står i Aftenposten er sant…
Dagbladet har «toppet» med å erklære meg «Gud» i forbindelse plate anmeldelse…

I forbindelse Sandbeck-prisen 2015:
Eldar Vågan er født på Kapp i Østre Toten kommune i Oppland i 1960. Selv om han nå har bodd mange år i Bærum, er det ingen tvil om at sjela hans aldri forlater Kapp og Toten-miljøet. Eldar Vågan er en svært allsidig kunstner; musiker, komponist, tekstforfatter, tegner og jøgler/skuespiller. Han er kanskje best kjent som fremragende gitarist, først i Baiage og fra 1980 som en hjørnestein i Vazelina Bilopphøggers, en gruppe som kan sies å ha opp til flere hjørnesteiner…. Men hans bidrag i denne sammenhengen er mer enn som så. Han er nemlig låtskriveren. Tekst og musikk er helhetlig i hans verk, hvis han da ikke bruker kjente slagere, gjerne Elvis-låter, og løfter dem inn i eget miljø. Tekstene hans utgjør et eget univers med et rikt billedgalleri farget av Toten-miljøet og de har absolutt litterære kvaliteter.

3 solo album
16 album m. Vazelina Bilopphøggers
Div. TV-program, – serier som Brødrene Dahl og Atlantis, Hjulkalender, Karl og Co.
Voice Over/lydproduksjon filmer og TV-serier, som Rock-A-Doodle, Me And My Monsters, Ekkel og Lekker, Blekkulf, Cars, Knudsen og Ludviksen.
Eldar har illustrert flere bøker for bl.a. Samlaget, Ascheaugs Forlag.
Kunstutstilling med egne bilder, Telemarksgalleriet, Prøysenhuset, Fossehuset

Priser:
Kaspar-prisen (Gjøvik), Kulturprisen (Ø. Toten), Rolf Gamleng Prisen (TONO), Jens Book Jensen-prisen, Spellemannsprisen, Medmenneske-prisen (Røde Kors), Vidar Sandbecks Ærespris

Om The Eldarados:
«De beste kara je kan ha med meg på scena!» -sier Eldar Vågan.
Terje Methi på bass, – spilt profesjonelt i mer enn 50 år. 25 år med Vazelina, teater-musiker, session-musiker på nesten «alt» på 70 og 80-tallet. Mest kjent som bassist i Popol Vuh/Popol Ace.
Tor Welo på piano. Teater og session-musiker. Har vært konsertmester for de fleste store musikalske teaterproduksjoner i Oslo siste 25 år. Han spiller «alt». Klassisk og folkemusikk, – medvirker også på flere renommerte jazzinnspillinger.
Even Finsrud på trommer. Even er «retro-ekspert» og spesialist på swing-jazz og «historisk» pop-musikk. Even har spilt teaterproduksjoner sammen med Eldar i mer enn 10 år, og fascinerer alle med sin teknikk og musikalske uttrykk.