MENU

Electric Eye

torsdag 4. mai
Dørene åpner: 20:00
Pris: 250,- + avg
Billetter
Se Facebook arrangement


Electric Eye har siden starten i 2012 gitt ut tre kritikerroste album. Sist et livealbum fra Blå som ble tatt opp februar 2016 på Jazz-klubben Blå i Oslo. Bandet har holdt konserter over hele Europa, i Japan og i USA med SXSW, Øyafestivalen og Roskildefestivalen som noen av høydepunktene. Ny plate er ventet på Jansen Plateproduksjon i november 2017.

Januar, 2015: En nyttårsorkan herjer Bergen. Etterdønningene river og sliter i vestlandsbyen i over en uke. I Broen Studio, der Electric Eye befinner seg plugget inn, rister veggene konstant av lynnedslag, torden, heftige regnskyll og vindkast. Det er nok ikke tilfeldig at Different Sun, album nummer to fra kvartetten, er en plate full av lunefull og dramatisk energi. Det formelig knatrer og spraker blant fuzzgitarer og psykedeliske orgler. Electric Eye har definitivt landet. I orkanens senter.

Gjennom 40 minutter tas lytteren denne gangen med på sju reiser, alle dynket i båndekko, sitarklang, baklengsgitarsoloer, bongotrommer og monoton fuzzbass. En dynamisk berg-og- dalbane-tur der landskapet raskt svinger mellom åpne og rolige ørkenstemninger for plutselig å antenne rakettmotorene og forlate atmosfæren én gang for alle. Den Bergens-baserte gruppen, bestående av Øystein Braut (gitar, vokal), Njål Clementsen (bass), Anders Bjelland (keyboards) og Øyvind Hegg-Lunde (trommer), følger dermed opp det kritikerroste debutalbumet Pick-up, Lift-up, Space, Time fra 2013 på suverent vis.

At frasen “reisen er målet” kan virke loslitt gjør den ikke mindre sann. I tilfellet Electric Eye er den da også selve fundamentet for deres musikalske eksistens. Lange musikalske reiser i vidstrakte landskap, der stemningene og de overveldene, suggerende og repeterende temaene spiller en nøkkelrolle. Som lytter har man to muligheter: enten er du med, eller så lar du vær. Med Different Sun på platetallerken er valget enkelt.

Kvartetten fikk etter debutalbumet først og framst mye oppmerksomhet i utlandet. Musikkpresse og bloggere var overstrømmende i sin ros av bandet, som ved siden av å havne på en rekke “årets beste”-lister ble gjenganger på radio i USA, England, Argentina, Mexico, Nederland, Danmark og Belgia. Også fra scenekanten har Electric Eye gjort seg bemerket. Siden 2013 har de turnert i både Europa, Japan og USA, med SXSW, Øyafestivalen og Roskildefestivalen som noen av høydepunktene. Responsen har vært overveldende – aller størst i det internasjonale miljøet for psykedelisk musikk, som på alle måter har fått øyne og ører opp for bandet.

Det er fullt mulig å høre spor av 60-tallets gyldene, psykedeliske drømmerier og 70-tallets lyriske og naturskjønne progrock i Electric Eyes musikk. En dose motoriske, tyske lyder må vel også nevnes, samt indisk dronemusikk. Men først og fremst er Different Sun et bevis på at Electric Eye er et band som på alle måter er til stede i nuet, der de guider lytterene vei videre på en evigvarende musikalsk reise full av overraskelser. Spenn setebeltene og se etter en annerledes sol!