MENU

Ila Auto

lørdag 15. september
Dørene åpner: 20:00
Pris: 270,- ink. avg.

Se Facebook arrangement


Det var aldri i tankene til Ila Auto at de skulle være in eller ha god timing. Tvert i mot, de var fem musikere med fortid i rockeband som ikke gadd lenger, men heller ville vie seg til banjo, mandolin og dobro, til honkey-tonk- og bluegrassmusikken som kunne høres på radioen i sørstatene da Elvis var ung. Det tok mye tid og mye lytting på gamle skiver for å finne ut hvordan de skulle spille instrumentene sine, men etter noen måneder var de i gang med å skrive egne låter.
Da de spilte inn debutalbumet sitt for flaskepantbudsjett sommeren 2006, hadde de ikke forestilt seg at albumet kunne bli nominert til Spellemannsprisen. Så da ”If you keep pickin’, it might never heal” gikk hen og vant countryklassen, var det en overveldet og lykkelig gjeng som gikk på scenen og takket seg selv. En uke senere stod de på scenen på ByLarm i Trondheim, som det eneste ukjente demobandet med en Spellemannspris.
Året etter ga bandet ut sin andre plate og kalte den “Over the next Hill”. Singelen “Little Honey” var inne på Norsktoppen i 20 uker, og lå på førsteplass da NRK bestemte og legge den ned. De hadde vel fått nok. Uansett ble Ila Auto og plata igjen nominert til Spellemannsprisen, men ble slått på målstreken av Ida Jenshus. Nå er altså bandet igjen klar med ny plate, og denne gang på norsk.

Gjennom over 400 konserter har Ila Auto blandet tradisjonsmusikk med egne låter; bluegrass med rock & roll, folk og country, og utviklet seg til et av landets beste og mest selvutleverende liveband. Musikken handler om kjærlighet eller mangel på kjærlighet, om biler og om død og lengsel, men hele tiden med en undertone av glede og faenskap. For ingenting skaper glede og faenskap som banjo og vaskebrett.

Ila Auto spiller to ganger hos oss denne lørdagen. Klokken 12:00 kan hele familien være med. Klokken 20:00 er det konsert for de voksne.