MENU

Jan Eggum og Hovedøen Social Club

lørdag 17. oktober
Dørene åpner: 20:00
Pris: 325,- + avg
Billetter

konsertstart 22:00
Arrangør: EnergiMølla og Viseklubben Christian

 

Jan Eggum har vært i Rio de Janeiro og spilt inn sin nye plate med fem av de beste og mest rutinerte musikerne i Brasil. Detvar et musikalsk møte preget av magi og gjensidig kjærlighet.

Jan Eggum har i sin førti år lange karriere alltid vært opptatt av å utvikle sitt eget musikalske utrykk. Dette har brakt ham til mange spennende musikalske møter med forskjellige musikalske sjangre, alt fra fra popgruppen «Saft» til Bergen Filharmoniske
Selskap, eller til jazzrockgruppen «Cutting Edge» til visesyngende gitarkamerater. Dyktige musikere har alltid likt å spille
Eggumlåter, fordi de er musikalsk krevende å spille og alltid byr på utfordringer.
 
 
Musikerne til legendariske Gilberto Gil
 
Derfor kjennes det helt naturlig at Jan Eggum i 2014 dro til hovedstaden for den latinamerikanske musikken, Rio, for å spille inn en plate sammen med musikerne til Gilberto Gil, Brasils legendariske artist og låtskriver og kulturminister under den forrige presidenten Silvia de Lula. «Rio er en plate jeg gjerne kunne gjort i 1975 eller 1995.
Jeg og mange med meg har nok hørt slektskapet mellom mitt nylonstrengs gitarspill, mine tette akkorder og min til tider bossa-aktige rytmikk. At dette er ting som ligner på den latin-amerikanske tradisjon. Jeg har ofte tenkt at jeg burde lage en innspilling i
Sør-Amerika og hvorfor da ikke i Rio de Janeiro, hvor gitar ekvilibrister sitter på hver kneipe og spiller fletta av de fleste
skandinaviske vise-guruer. Jeg har selv hørt dem, i gamlebyen i Rio» – Jan Eggum
 
 
Musikalsk magi og gjensidig kjærlighet
 
Jan Eggum er ikke den første europeiske artisten som drar til Rio for å la seg inspirere av magien i den brasilianske musikken.
Når man hører resultatet og hører med hvilken naturlig selvfølgelighet disse musikerne tolker Eggum melodiene, får man
inntrykk av at dette er et samarbeid som har pågått i mange år. Det har det ikke. Det har kun pågått i fjorten dager. Det var et
musikalsk møte preget av magi og gjensidig kjærlighet.
«Da jeg hørte live-bandet til Brasils store sanger og låtskriver Gilberto Gil skjønte jeg hva som måtte ligge øverst på
ønskelisten. Da jeg virkelig fikk bruke dem, var veien kort til platestudio i Rio i oktober 2014. Visst var jeg nervøs, men vi hadde
faktisk god kjemi fra første stund, det høres» – Jan Eggum