Wednesday 9 November

Hegge – Jazz Evidence

Dørene åpner: 19:00

Pris: 200,- (medlem)/ 250,-

Hegge er bassisten Bjørn Marius Hegges prosjekt. Han har ubeskjedent valgt seg musikere som alle er blant de mest etterspurte medspillere, og som også har høy status hos jazzpublikummet. Saksofonisten Jonas Kullhammar har vært en flittig gjest på Kongsberg, både på jazzfestivalen og hos Jazz Evidence. Kullhammar innfrir alltid! – Pianisten Vigleik Storaas er veteranen i bandet, med en mangslungen og imponerende karriere som har resultert i mye ros og to Spellemannspriser. Håkon Mjåset Johansen er en av rikets travleste trommiser – av åpenbare grunner. Han har en fryktinngytende CV; her nøyer vi oss med å nevne spill med Chick Corea og i Come Shine som et par eksempler. Han har blitt tildelt Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, og i det aller siste har han gjort seg sterkt gjeldende i Arild Andersens nye, stjernespekka kvartett. – Selv om han er yngstemann i laget, har saksofonisten Martin Myhre Olsen rukket å markere seg ettertrykkelig i det musikalske landskapet. Blant hans mange prosjekter og aktiviteter kan vi nevne Megalodon Collective, Wako, Siril Malmedal Hauges band og Oslo Ensemble. Alle disse har vi med stor glede hørt på Energimøllas scene. Bjørn Marius Hegge har vist at nå har vi fått enda en fremragende bassist i Norge. Han skriver bandets musikk, og han legger ikke skjul på at han er inspirert av 60-tallets jazz. Så når Hegge freser i vei med rytmisk, melodisk og særdeles frisk og vital musikk, kan vi ane at både Cannonball Adderley, Ornette Coleman og Charles Mingus nikker anerkjennende fra sine posisjoner på de evige

jazzjaktmarker. Hegge har utgitt flere plater. Den siste – «Beyond Your Wildest Streams» – kom tidligere i år, og om den skriver Arild R. Andersen på på Jazzforums nettside: «Det smittende overskuddet og musikkens lettfattelige vesen fungerer oppkvikkende».

Bjørn Marius Hegge (bass), Jonas Kullhammar (sax), Martin Myhre Olsen (sax), Vigleik Storaas (piano), Håkon Mjåset Johansen (trommer).

Dørene åpner 19:00 – Konsertstart 20:00