MENU

Jazz Evidence: New Dance

onsdag 24. februar
Dørene åpner: 19:00
Pris: 250,-/200,- (medlemmer)


Konsertstart: 20:00

New Dance er en ganske ny kvartett. Den er et direkte resultat av «gjenfødelsen» av The Quintet under Oslo Jazzfestival i 2019. The Quintet fikk både stjerne – og legendestatus da de herja rundt på spillestedene på slutten av 1990-tallet. Her møtte heltene fra 70-tallet, Calle Neumann og Bjørnar Andresen, musikere fra neste generasjons førstelinje. Bjørnar Andresen har for lengst trukket seg tilbake til jazzhimmelen, men Calle Neumann ble trukket inn på musikkscenen igjen, og 2019-utgaven av The Quintet ble en særdeles vellykka gjenforening. Musikerne følte at dette samarbeidet måtte videreføres. Bassisten Ingebrigt Håker Flaten overtok for Eivind Opsvik – som bor i USA. For øvrig er de andre musikerne fra gjenforeningsbandet i 2019 – og 1990-åra! – på plass. Dette er musikere som har spilt sammen i årevis og som kjenner hverandre godt. Helt siden de møttes på jazzutdanninga i Trondheim på tidlig 90-tall har Paal Nilssen-Love og Ingebrigt Håker Flaten utgjort et sjeldent kraftfullt og ekspressivt par – med samarbeid fra bandet Element (1993) via Atomic, The Thing samt mange andre band, til dagens New Dance. Ketil Gutvik er også en merittert musiker som vi i dag spesielt legger merke til i Paal Nilssen-Loves Large Unit. – Alle som har fulgt norsk jazz i noen år, blir drømmende i blikket når saksofonisten Calle Neumann nevnes. I sin lange og litt episodiske karriere har han servert oss et spill så intenst og levende, så swingende og temperamentsfull, men også så lyrisk og fullt av blottlagte følelser at det sitter i oss for alltid.

New Dance vil gi oss en konsert der utgangspunktet er fri improvisasjon, med klare røtter i jazzens friere uttrykk. Her blir det et frodig overskudd av energi og kraftfull utfoldelse. Paal Nilssen-Love: «Det er ingen tvil at denne kvartetten vil lette på trykket».

Calle Neumann (altsax), Ketil Gutvik (akustisk og elektrisk gitar), Ingebrigt Håker Flaten (bass), Paal Nilssen-Love (trommer).