Wednesday 14 September

Gunnar Nilsen Band – Jazz Evidence

Dørene åpner: 19:00

Pris: 200,- (medlem)/ 250,-

Bassisten Gunnar Nilsen kommer opprinnelig fra Narvik, men han har bodd i Kongsberg i mange år. Her har han satt sitt tydelige preg på musikkscenen. Ved sida av sitt daglige yrke har han opp igjennom åra spilt i mange forskjellige jazzmusikalske sammenhenger, både i egne band og i andres. Han har spilt på Kongsberg Jazzfestival flere ganger, både som jamvert og i ordinær konsertsammenheng – sist i Jazzboksen i 2019. Som jamvert kunne han stadig – i hektiske musikalske bataljer – med en viss skrekkblanda fryd oppdage at han var involvert i samspill med noen av jazzens største stjerner. – I de seinere åra har han hatt en kvintett som har spilt ganske mye rundt på klubber på Østlandet. Musikerne i bandet har en variert bakgrunn, og har erfaring fra samarbeid med f.eks. Oslo Groove Company, Oslo Ensemble, Thorgeir Stubø, Svante Thureson og mange flere.

De som setter pris på den swingende og utadvendte «Blue Note» – musikken fra 60- og 70-tallet, vil trives i selskap med disse musikerne. Musikken er både melodisk og rytmisk, og all erfaring forteller oss at den har appell til et stort publikum. Komposisjoner av bop-musikere som Lee Morgan, Clark Terry og Horace Silver står på programmet, men bandet kan også ta seg en tur innom brasiliansk og cubansk musikk. Det låter fremdeles svært så bra!

Da dette bandet hadde sin debut på Jazzkaféscenen i 2017, var det et begeistra og samstemmig publikum som simpelthen forlangte et gjenhør. Og her kommer det!

Gunnar Nilsen (bass), Oreste Kindilide (sax), Richard Köster (trompet), Bent Østerbø Johansen (piano), Thomas Bjørndahl (trommer).

Dørene åpner 19:00 – Konsertstart 20:00