MENU

Kongsberg Filmklubb: Elf

søndag 8. desember
Dørene åpner: 15:00

Se Facebook arrangement


Trenger du et lite avbrekk fra julehandelen? Kom og bli med på hyggelig filmklubb med julefilm-komedien Elf på Energimølla. Denne passer for hele familien og vi lover julehygge og stemning!

Regi: Jon Favreau, USA 2003, 97 min

Will Ferrell i fisk-på land-komedie med hjerte og vintage julestemning.

Will Ferrell er Buddy the Elf, som allid har følt seg annerledes blant de andre julenissehjelperne på Nordpolen. Når han oppdager at han IKKE er en alv men et menneske, bestemmer han seg for å dra til New York for å møte sin far, og bringer julestemning til Manhattan med sin naive, entusiastiske fremtoning.
Buddy, fortsatt kledd i alvekostymet, får jobb i juleutstillingen på et av byens store varehus, og blir forelsket i kollega Jovie, spilt av Zooey Deschanel, noe som blant annet resulterer i en av de kuleste duettene av «Baby it’s cold outside».
Will Ferrell er helt riktig i rollen som den storøyde, sukker-elskende Buddy, med mange uforglemmelige komiske situasjoner. En komisk perle er scenen med Peter Dinklage, en favoritt blant Game of Thrones-fans. Visuelt sett har filmen en vintage-kvalitet, med en blanding av animasjon og live-action i Nordpolen-sekvensen som en referanse til juleprogrammene fra Rankin-Bass som skapte julestemning i USA på 60 og 70-tallet. Vintage er også perspektiv-teknikkene som er brukt for å få Ferrell til å se så mye større ut enn de andre alvene, uten å bruke CGI, og musikken er også klassisk cool, med Ella Fitzgerald, Eartha Kitt, Frank Sinatra og Ray Charles.
«Elf» er en julefilm som har de fleste ingrediensene som en moderne juleklassiker skal ha, utført med en komisk snert som gjør at den, i motsetning til mange andre Hollywood-julefilmer, ikke blir kynisk kliss.

«Every year I introduce new people to Elf, often those who have deliberately avoided it or discounted it as too naff, too kitsch, too Christmassy. They all love it.»
«This is one of those rare Christmas comedies that has a heart, a brain and a wicked sense of humor, and it charms the socks right off the mantelpiece. «

Medlemsskap: kr 100,- ( ett semester)
Filmvisning: kr. 80,-/ barn og studenter: 40,-
Vi har VIPPS

Filmen er støttet av Kongsberg kommune, kultur og
velferdstjenesten