MENU

Kongsberg Filmklubb: Heat

lørdag 26. oktober
Dørene åpner: 19:30

Se Facebook arrangement


Kongsberg Krim og Kongsberg Filmklubb ønsker velkommen til en deilig kinomørk kveld på Energimølla. Vi byr på den klassiske action-godbiten «Heat» med Robert De Niro og Al Pacino på rollelista!

Innledning ved Kjell Ola Dahl.

Regi: Michael Mann, USA 1995, 170 min.

ENERGIMØLLA LØRDAG 26. OKT. kl. 20.00.
Dørene åpner kl. 19.30.

Kongsberg filmklubb på facebook https://www.facebook.com/groups/414638272607215/

Episk og actionfylt pensumfilm for alle skuespillere (og bankranere)
Gigantene Robert De Niro og Al Pacino møtes for første gang i storfilmen «Heat» (1995). De spiller henholdsvis en yrkeskriminell, Neil McCauley (De Niro), som skal gjøre sitt siste store kupp før han trekker seg tilbake som lovlydig borger, og hans opponent – den dedikerte politietterforskeren i LAPD, Vincent Hannah (Pacino). Hannah er en «klassisk» overarbeidet etterforsker som sliter på hjemmefronten.
Regissør Michael Manns (Miami Vice, L.A. Takedown) eminente manus og fantastisk skuespill fra alle involverte skiller Heat fra en rekke andre middelmådige politi/røver- Kombiner dette med Manns visuelle uttrykk og hans klare og stramme regi, og en klassiker er født. Vi møter to menn på hver sin side av loven, som i bunn og grunn er svært så like. Dramaturgien er fortreffelig, og vi blir virkelig kjent med karakterene og alle deres problemer. Begge er like besatt av jobben sin, og har klare mål med livet. Dessuten popper det frem spennende birolleinnehavere, som Val Kilmer, Jon Voight, Tom Sizemore, Amy Brenneman og Natalie Portman.
Spenning og action er to sentrale elementer som blir brukt som byggebjelker rundt de emosjonelle og psykologiske aspektene i Heat. Selv om filmen hadde klart seg ganske bra uten drivende god action, sikrer tilføyelsen av det at Heat blir sett på som en klassiker. Den berømte skytescenen midt på lyse dagen i sentrum av Los Angeles finnes det ikke mange paralleller til i filmhistorien. Kuler flyr, biler og folk rives i filler og man sitter som tilskuer spikret fast til setet med øynene på stilk. Scenen er så godt regissert og utført at den kan brukes som prakteksempel på Hollywoods strategi for å forføre seeren inn i fiksjonens verden.

“Just when it seemed that the only hope for crime movies lay in the postmodernist artifice of films like Pulp Fiction, Mann reinvests the genre with brooding, modernist conviction. This one sticks to your gut.”

“This movie confirms Mann as one of the most distinctive and skilled of current American directors.”

Medlemsskap: 100,- (ett semester)
Filmvisning: 80,- / studenter og barn 40,-
Vi har VIPPS

Filmen er støttet av Kongsberg kommune, kultur og
velferdstjenesten»