MENU

AVLYST//Kongsberg Jazz-Weekend: HEDVIG MOLLESTAD – «EKHIDNA»

lørdag 21. november
Dørene åpner: 22:30
Pris: 450,-
Billetter

Da riffmester og jazzrockeren Hedvig Mollestad skulle skrive et bestillingsverk for Vossajazz ble resultatet et usedvanlig vakkert og mektig monster – «Ekhidna».

Tittelen «Ekhidna»  henspiller på den greske, mytologiske skikkelsen som er halvt kvinne og halvt slange, uten at musikken nødvendigvis følger noen narrativ linje. Verket inneholder sterke innslag av progressiv rock, avantgarde og psykedelisk rock. Som vanlig er Mollestads signatur basert på Jimi Hendrix, Motorpsycho og tidlig Black Sabbath som høyst tilstedeværende i materialet, med tydelige røtter tilbake til Miles Davis og Mahavishnu Orchestra.

Hun har med seg kraftverkstrommeslager Torstein Lofthus (Elephant9) og villperkusjonisten Ole Mofjell men sin solide erfaring fra den europeiske improvisasjonsscenen. Tastaturoppgaver håndteres av erfarne Marte Eberson, sannsynligvis mest kjent fra hennes fem år i Highasakite. Vi får oppleve hennes ekstraordinære kapasitet som en allsidig og kraftig multitasking keyboardspiller sammen med den fantastiske jazzpianisten Erlend Slettevoll (kjent fra The Core og supergruppen Grand General)  Hedvig møtte først trompetist Susana Santos Silva i Mats Gustafssons NU-ensemble. Den akustiske trompeten hindrer hestene i å løpe vilt. Musikken er mangesidig, rik på teksturer og melodisk sterk! 

Jazzprisen!

Kongsberg Jazzzfestivals musikerpris for 2019 ble tildelt Hedvig Mollestad. Med den høythengende prisen på kr. 200.000,- fulgte flere oppdrag på den avlyste jazzfestivalen i 2020. Derfor tar Ålesund-gitaristen med seg sin sterke egenart og tydelige signatur tilbake på Kongsberg Jazzweekend.

Hedvig Mollestad Thomassen – gitar
Marte Eberson – keyboard
Erlend Slettevoll – keyboard
Susana Santos Silva – trompet
Ole Mofjell – perkusjon
Torstein Lofthus – trommer

Foto: Julia Marie Naglestad