MENU

Kongsberg Jazzfestival: MELISSA ALDANA

fredag 3. juli
Dørene åpner: 18:30
Pris: 450,-
Billetter
Se Facebook arrangement


Født og oppvokst i Chile tok Melissa med seg sin hjemlige musikkarv da hun flyttet til New York. Der ble hun fort lagt merke til, og i 2013 vant hun den prestisjetunge Thelonious Monk International Jazz Competition, med musikere som Wayne Shorter og Branford Marsalis i juryen.

Melissa Aldana begynte med altsax, men etter å ha hørt plata Sonny Rollins Plus 4, skjønte hun at det var tenorsaxen som var hennes instrument. Hennes interesse for Sonny Rollins sier mye om hvor hun befinner seg i det musikalske landskapet, selv om hun er i stadig utvikling, og i dag er det mer naturlig å sammenlikne henne med Chris Potter. Altså plasserer hun seg i en stolt tradisjon, men hun kopierer ikke forbildene; hun har sin egen stemme. Denne stemmen har nådd fram til mange. I det velrennomerte jazzmagasinet Downbeats kritikeravstemning i 2019 kom hun høyt opp, foran både Wayne Shorter og Joshua Redman!

Hennes siste plate, Visions, ble i magasinet Jazzwise belønnet med fire stjerner («Excellent»). Til Kongsberg kommer hun med sin kvartett – Melissa Aldana Quartet.

Dørene åpner 18:30

Konserten starter: 19:00