Wednesday 6 July

MARIUS NESET: NEXT

Dørene åpner: 23:30

Pris: 390,-

Alle som kjenner til Marius Neset, vet at hans musikalske kreativitet er uten sidestykke og stadig manifesterer seg i nye kunstneriske bragder. Marius Neset har de siste årene skrevet mye musikk for store ensembler, blant annet for Bergen Filharmoniske Orkester og London Sinfonietta. I 2018 skrev han verket Viaduct for sistnevnte, et verk som ble urfremført på Kongsberg Jazzfestival i forbindelse med at han hadde mottatt festivalens store musikerpris. 

Marius Neset har mottatt flere priser, blant annet Spellemannsprisen for jazz i 2014, en pris han har vært nominert til hele tre ganger. Han har også vært nominert til EDVARD-prisen og Nordisk Råds musikkpris. Plata Snowmelt med musikk som var skrevet for London Sinfonietta mottok både ECHO Awards (den tyske Grammy-prisen) og Statens Kunstfonds pris i Danmark. 

Etter at Marius Neset ga ut sitt første soloalbum på ACT i april i fjor, var mottakelsen nærmest panegyrisk, både fra publikum, anmeldere og konsertarrangører. Anmelder Terje Mosnes kaller soloalbumet «New Dawn» en musikalsk åpenbaring, og hyller både Nesets enestående teknikk og musikalitet.

Nå har Marius Neset satt sammen en ny kvintett ved navnet NEXT, og debutalbumet innspilles i april 2022. Vi ser veldig fram til å oppleve dette nye formatet på Kongsberg Jazzfestival! 

Marius Neset (NO) – sax
Elliot Galvin (UK) – keyboard
Magnus Hjorth (SE) – flygel
Conor Chaplin (UK) – elbass
Anton Eger (SE) – trommer

Marius Neset