MENU

Ni Liv

lørdag 5. november
Dørene åpner: 20:00
Pris: 225,- + avg
Billetter
Se Facebook arrangement


Ni Liv – aktuelle med albumet «Broder»

Ni Liv er et americana-band fra Telemark, med tekster på norsk. Musikken ligger i landskapet i og rundt sjangerne countryrock, americana, og folkrock. Gruppa spiller originale låter med tekster på dialekt, nærere bestemt Bø-dialekt.

De har siden starten i 2003 spilt over 300 konserter rundt i Norge og gitt ut 7 album. Plata Langhelg fra 2011, ble nominert til Spellemannsprisen i countryklassa.

Bandet har vært listet på P1´s spillelister hele 12 ganger. Låter som “Håkken e du”, “Det var den gong”, “Kastanjehår”, “Merkeband” og “Gruble i kor” blir fortsatt jevnlig spilt på norgeskanalen og andre riksdekkende radiostasjoner.

Stein Østbye i VG skriver:
“Bandet rendyrker en rytmisk positivitet som også gir gjenklang i tekstene – det er glimt i øyet på det meste denne gjengen gjør. Og de er absolutt verdt å følge videre.”

Ni Liv slapp nylig sitt sjuende studioalbum, «Broder». Plata består av tolv nyskrevne låter og er spilt inn med hele bandet live i ett stort tømmerrom hos Tor Magne Hallibakken på Nesbyen.

Jon Solbergs tekster har på denne plata fått et litt mørkere preg, og gir oss et usminka blikk på livet og den tida vi lever i. Håp er allikevel et gjennomgående tema, f eks på tittellåta «Broder».

Musikken gjenspeiler hele bandets kollektive basseng av musikalske idéer og forskjellige innfallsvinkler. Mye inspirasjon er henta fra noen av bandmedlemmenes største helter: Old Crow Medicine Show, Paul Simon, The Rolling Stones, The Band, Steve Earle og Dolly Parton.

Ni liv er kjent for sitt energiske samspill og sine forrykende konserter, der allsangfaktoren sitter løst. Bandet består av:
Jon Solberg – sang, fele, gitar
Jan Birger Akerhaugen – gitarer, sang
Terje Meisingset – tangenter
Knut Olav Sandvik – bass, sang
Eivind Aase – trommer