MENU

Paal Flaata + supp: Terje Espenes

lørdag 23. september
Dørene åpner: 20:00
Pris: 340 ink avg

Se Facebook arrangement


Paal Flaata i Midnight Choir er kjent for sin usedvanlig vakre stemme og sine storslagne vokalprestasjoner.

Nå er han klar med siste album i trilogien, “Songs Of…….”
Det første albumet; ”Wait by the Fire – the Songs of Chip Taylor» kom i 2012. Utgivelsen fikk gjennomgående svært gode kritikker, en sekser i Dagbladet (”Enestående”), Topp Ti på VG-lista og skaffet Flaata en Spellemannpris-nominasjon. Albumet ble planlagt etter at Flaata møtte den legendariske låtskriveren Chip Taylor (”Wild thing” mm) i Halden samme helg som massakren på Utøya i 2011. Chip Taylor fremførte samme helg, sammen med Flaata på en spontan støttekonsert, den nyskrevne låta ”This darkest day”, som en sterk kommentar til hendelsen. Dette ble første skritt i et samarbeid som ledet til den første utgivelsen i en trilogi, med repertoar av ulike legendariske, amerikanske låtskrivere.

I 2014 kom neste album ”Bless us all – Songs of Mickey Newbury” – en av Flaatas store helter. Texas-låtskriveren Newbury (1940-2002) var i sin tid den yngste låtskriveren som har blitt valgt inn i Nashville Songwriters Hall of Fame og han ansees som foregangsmannen for den såkalte texasskolen av amerikanske sangere/ låtskrivere.

Det siste albumet i trilogien er et dypdykk i Townes van Zandts solide, men i Norge ikke altfor kjente låtmateriale. Townes Van Zandt (1944-1997) fra Texas blir av mange regnet som låtskrivernes låtskriver. Som de to foregående albumene er soundet organisk og live-basert i studio, basert på dyktige musikere som støtter en eminent vokalist. Men samtidig utforske et contemporary og til dels eksperimentelt sound for å gjøre stoffet relevant i dag.