MENU

Pop-Quiz & konsert med The South!

fredag 5. september
Dørene åpner: 19:30
Pris: 50,-/175,-


Velkommen tilbake til høstens første utgave av Pop-quiz! For å kickstarte det hele slår vi på stortrommen og inviter til quiz og konsert! Pop-quiz er som noen kanskje vet en musikkrelatert quiz, så det var bare passende at kritikerroste “The South” skulle stå for kveldens musikalske underholdning. Alle Quizère får konsertbilletten til skarve 50,- kroner (ordinær pris 175,-), så se ditt snitt til å få en hyggelig og rimelig helaften og i beste fall stikke hjem med en gratis konsertbillett til en valgfri konsert! 🙂 Her er en presentasjon av The South:

The South/ …The Further out you get

Om du av en eller annen uutgrunnelig årsak ikke skulle ha lagt merke til det, The South´ 2013-album bar tittelen The Further Inside You Go… En tittel som bare gir full mening når den nå kobles opp mot The South´ ferske …The Further Out You Get.
De to siste utgivelsene fra The South, album som mer enn gjerne må sees som intergalaktiske stasjoner sendt ut i bane fra bandets andrealbum, The South (2012), er i realiteten to deler av et dobbeltalbum. Sluppet med et drøyt halvårs mellomrom.
Siden utgivelsen av The South har sekstetten fra verdens nordligste sørstatsby, Trondheim, vært på en lang reise som har tatt dem på kryss og tvers av vårt norske rockunivers, ved siden av en bemerkelsesverdig avstikker til den musikalske planeten som Jerry Garcia & co oppdaget på sekstitallet.

På begynnelsen av 2014 ble The South tolkning av Grateful Deads «Scarlet Begonias» valgt ut av vismennene som sitter ved det runde bordet på dead.net til å være med i «The Dead Covers Project». Videoen av fremføringen er nå tilgjengelig på youtube. 
Anført av sanger/ gitarist/ låtskriver Alexander Pettersen har The South nå ferdigstilt albumet som tar bandets stadig ekspanderende musikk til nye høyder, bredder og dybder. Seks sanger som alle ber om den plassen de trenger for å vise seg frem i all sin stas. Ved siden av Pettersen består The South fortsatt av Stian Lundberg på trommer, Pål Brekkås på bass, Stein Spjelkavik på gitar, piano, Hammond B3 og vokal, Sander Stedenfeldt Olsen på piano, Hammond B3 og vokal og Terje Uv på gitar og steelgitar.

Sammen lager disse musikk som sjelden, om noen sinne, høres fra norske scener og fra norske innspillinger, musikk som er selvforklarende i sitt overlegne og dynamiske samspill. Seks musikere som er lydhøre for hverandre og som følger hverandre lengre og lengre inn, og samtidig lengre og lengre ut i musikken. 
Noen vil hevde at det er det rockmusikk burde dreie seg om, at musikere finner tonen mellom seg og lykkes med å formidle den til oss som hører på.

The South musikalske alkymi, på plate og konsert, åpenbarer i stadig økende grad et band som har et oppdrag, en misjon, hinsides popmusikkens nøye tilmålte treminuttersgleder.   Dette har ført til at opplevelsen av en komplett konsert med The South nå er oppført på den korte lista over sertifisert kosmiske musikkhendelser, der hver og en seanse fortjener å rippes til den Store Harddisken.
Mesteparten av musikken som befinner seg på  …The Further Out You Get er innspilt på Ocean Sound Recordings på Giske, under oppsikt av produsent Bent Sæther, to sanger er innspilt i Brygga Studio i Trondheim. Ved siden av The South´  seks musketerer er Ida Jenshus å høre på vokalharmonier, mens Bendik Brænne og Hans Friis Foyn bidrar med blås på «We got lucky”. 

Pop-quiz:
En Fredag hver måned arrangeres PopQuiz med et bredt utvalg av dyktige quizmastere. Glem gullrekka på TV’n denne kvelden. Ta med deg venner og lek deg gjennom fredagskvelden med friske og freidige musikkspørsmål fra scenekanten. Populærmusikk eller ikke, PopQuiz utfordrer og behager din musikkhjerne. Alle er velkomne, enten det er som lag eller alene. Ikke vær sjenert! PS: Hele vinnerlaget vinner billetter til en valgfri konsert 🙂 

Dørene åpner: 19.30
Quiz starter:  20.00
Konsertstart: 23:00
Aldersgrense: 18 år (Vergeordning – De under 18 år kan komme inn i følge med verge over 25 år – kontakt oss for mer informasjon)