MENU

Silje Nergaard Trio

lørdag 31. oktober
Dørene åpner: 20:00
Pris: 295,- + avg
Billetter

Dørene åpner 20:00
Support starter 21:30

Silje Nergaard, hennes faste gitarister Hallgrim Bratberg & Håvar Bendiksen gleder seg til å reise land og strand rundt, når de til høsten skal turnere Norge. “Vi skal gi publikum en konsertopplevelse om er både intim, energisk og vakker, med både nye og kjente låter” sier hun. Den prisbelønte sangeren og låtskriveren Silje Nergaard ga i mars 2015 ut sitt femtende album “Chain Of Days”.

Siljes karriere startet som 16-åring da hun dro på telttur til Molde Jazzfestival, og i løpet av oppholdet ble oppfordret til å entre scenen under jamming på konserten til den verdens- berømte bassisten Jaco Pastorius. Fra publikumsplass tok den legendariske musikkjournalisten Randi Hultin det første avisbildet av Silje. Dagen etter kunne Dagbladet presentere Norges nye jazzhåp, brettet ut over en helside. På debutsingelen “Tell Me Where You ́re Going”, som kom ut i 1983, bidro stjernegitaristen Pat Metheny med sin sterke musikalske signatur og Siljes karriere fikk en pangstart med nr. 1 på hitlisten i Japan. Silje har gjennom årene beveget seg fra popmusikk og over til jazz. Hun har utgitt 15 album og i år 2000 kom albumet “Port Of Call” som åpnet nye dører for Silje i jazzens verden med både egenkomponerte låter og Siljes versjoner av standardlåter fra en svunnen tid.

Albumet “At First Light” som kom i 2002 er fortsatt tidenes mest solgte norske jazzalbum med over 140 000 solgte plater, og albumet ble liggende hele 17 uker på VG-lista. Med jazzkarrieren fikk Silje på nytt en internasjonal karriere og har siden turnert verden rundt på festivaler som North Sea Jazzfestival, Montreal Jazz Festival, Stockholm Jazz Festival, Perugia Jazz Festival, Victoria Jazz Festival og mange flere.

I 2008 spilte Silje inn albumet “A Thousand True Stories” sammen med det berømte hollandske The Metropole Orchestra og med de praktfulle orkesterarrangementene til Grammy-vinneren, komponisten, arrangøren og dirigenten Vince Mendoza, og albumet ble en internasjonal suksess! “Jeg føler meg hjemme i musikken til Silje” sier Mendoza, “jeg kjenner at den berører min indre streng, og Silje inviterer meg til å danse med henne i hennes musikalske verden.” Utgivelsen ble Grammy-nominert for Mendozas arrangementer. Det legendariske og kritikerrose orkestret The Metropol Orchestra har i årevis spilt med artister fra hele verden, blant andre Stan Getz, Ella Fitzgerald, Herbie Hancock, Anthony and The Johnsons, og mange, mange flere.

Vinteren 2015 var Silje Nergaard en av syv artister i “Hver gang vi møtes” på TV2, der hun fremførte blant annet “Tordensky” til heder for Jonas Fjeld, og denne ble raskt en favoritt hos det norske folk. Silje Nergaard Trio turnerer verden rundt i 2015 hvor de spiller over 60 konserter i Norge, Tyskland, Østerrike, Holland, Asia m.m, deriblant utsolgt konsert i Operaen i Oslo, 31.mai. 

 

Support:
Synne (18) og Marte (17) går i 3. klasse på Kongsberg Videregående Skoles musikklinje og stortrives. Marte har spilt piano i 11 år og er også pianist for storbandet i Kongsberg. Synne er vokalist, og har sunget mange år i både kor og som solist. Jentene har spilt sammen siden de begynte i 1. klasse på musikklinja, men begynte for alvor å opptre sammen for omtrent et år siden. De spiller mye forskjellig og har et bredt repertoar, men fokuserer mest på versjoner av jazz- og poplåter, både på norsk og engelsk. Synne og Maret fikk også prøve oss på litt blues da vi varmet opp for Christina Skjølberg på Christians kjeller i sommer. I løpet av året som har gått har dem tatt mange spilleoppdrag, og spilt i alt fra gullbryllup og konfirmasjon til taffelmusikk og innslag i ulike foreninger. Begge ønsker å fortsette med musikk, både hver for seg og sammen. Akkurat hvor veien går videre er likevel enda litt usikkert for begge. Å få være support for Silje Nergaard er veldig stas, og vi gleder oss stort til å spille på lørdag.