MENU

Silya

fredag 31. mars
Dørene åpner: 20:00
Pris: 330,- + avg
Billetter
Se Facebook arrangement


Dørene åpner 20:00
Konsertstart 22:00

Silya & The Sailors består av vokalist og låtskriver Silya Nymoen og et utvalg håndplukkede musikere, The Sailors, fra både USA og Norge.

I 2016/2017 slipper Silya en EP triologi. De to første EPene er spilt inn med Silya & The Sailors. På den tredje EPen har Silya fått med seg Det Norske Kammerorkester, og har dermed utvidet “Sailors” med et strålende orkester. Triologien vil bli tilgjengelig på digitale plattformer, i tillegg til at Silya gleder seg til å slippe hele EPen på både CD & vinyl.

 

Silya er født og oppvokst i Oslo, der hun sang i skolekor og spilte klassisk piano fra 8 års alderen.  Da hun var 15 år begynte hun å danse, tok senere hovedfag i moderne/jazz dans på Statens Ballethøgskole (KHIO) og var samtidig medlem av flere streetdance kompanier som gjorde shows for ulike scener, tv-produksjoner og artister. Etter studietiden jobbet hun også som danser/sanger i musikaler som Cabaret, Chicago og West Side Story.

Silya’s første musikalske suksess var som vokalist i den vellykkede, banebrytende norske hip-pop gruppen Multicyde. De var signet til Warner Music, ga ut to album og hadde tre #1 hits i Norge, og turnerte i Skandinavia og Tyskland.

Etter Multicyde ble Silya signert hos Murlyn Music Group i Stockholm som fokuserte på henne som låtskriver.  Columbia Records i New York fattet interesse for Silya, og signerte henne som solo artist. I 2006 flyttet hun til New York hvor hun umiddelbart følte seg hjemme. Gjennom arbeid i USA kom Silya raskt i gang med å skrive låter med produsenter og musikere verden rundt og jobbet blant annet i New York, London, Los Angeles og Atlanta.

Silya jobbet aktivt som live artist i USA i en årrekke og spilte blant annet fast på “The Living Room” i NYC. I 2009 spilte hun inn albumet ”Peel Away” som ble utgitt gjennom plateselskapet Eusonia i 2011. ”Peel Away” er et sjelfullt og organisk album med eksperimentell instrumentering

I 2013 satte Silya sammen et nytt band som la grunnlaget for Silya & The Sailors, med trommer, bass, gitar, trombone og vokal som besetning. Dette ble starten på en ny kurs, med Silya som kaptein. Høsten 2013 returnerte Silya til Norge for å delta i TV programmet “Stjernekamp” på NRK1 der hun tok Norge med storm, og ble kåret til ”Norges Ultimate Entertainer”.

Dette åpnet mange dører i hjemlandet, og albumet ”Unanchored” ble i 2014 gitt ut på Silyas eget label med lisens hos Sony Music Norway. ”Unanchored” ble innspilt i ”Degraw Sound”-studio i Brooklyn med hennes amerikanske ”Sailors”. Albumet mottok strålende kritikk og Silya turnerte Norge rundt samme sommer med sitt norske mannskap av ”Sailors”.