MENU

Sjømannsaften!

lørdag 5. oktober
Dørene åpner: 19:00
Pris: Gratis


Sjømannsaften på EnergiMølla

Velkommen tilbake til en annen tid. Da verden var stor, og eksotiske feriereiser bare var for de pengesterke. Den gang du måtte mønstre på et skip hvis du ville ut å se den store verden. Og tatoveringer var et sosialt kart over hvor du hadde vært og hvem du var.

 Forfatterne bak tatoveringsbibelen «Norske sjømannstatoveringer» inviterer til bokbad i beste sjømannstil lørdag 5. oktober 19:00 på EnergiMølla. Det blir musikk, alt fra sjantiviser til rockabilly. Journalist Marit Sunnanå Aalrust forteller om møter med norske sjømenn. Portretter tatt av Magasinets fotograf Elin Hansson vil vises på lerret/ storskjerm sammen med både nytt og gammelt bildemateriale samlet inn av tatoveringshistoriker Tor Ola Svennevig.

 Boka har fått strålende omtale på God Morgen Norge, i Fredrikstad Blad og Dagsavisen.

«En diger, tjukk godbit av de helt sjeldne i norsk bokflora. Her viser godt voksne norske sjømenn fram sine tatoveringer med stolthet. Det er maskulint og kult og mest av alt – det er ekte», skriver Sissel Hoffengh i Dagsavisen. «Ikke bare er boka en fryd å bla i – bildene er fantastiske – men det er også mye spennende lesing, spesielt sjømennenes egne historier.» Og det er altså disse historiene og bildene du kan se på EnergiMølla.

 Det er gratis inngang og gratis «fake-tattoo» designet av Magikon Forlag til alle som kommer. Det blir mulighet for å kjøpe og få signert boka og t-skjorter. Hvis vi er heldige tar tatovør Tor Ola Svennevig med seg old school flash, nåler og blekk. De som vil kjøpe seg en god gammeldags sjømannstatovering kan skrive til oss, så setter vi dere opp på liste!

 

Skip o hoi!