Saturday 27 January

Skjæringspunkter lørdag: Ånden som gikk

Dørene åpner: 09:30

Pris: Billett: Ordinær 300,- / honnør 250,- / student 100,-

Samtale på EnergiMølla. 
Glogerfestspillene fortsetter suksessen fra i fjor med samtaler på Energimølla. Her skaper vi et forum hvor kunst og diskurs møtes – for å kunne legge til andre dimensjoner til samfunnsdebatten og bidra til demokratiutvikling.

Lørdag: Ånden som gikk
Hvor blir det av åndeligheten i vårt selvopptatte samfunn? Åndelighet kan beskrives som en dynamisk dimensjon i menneskelivet relatert til hvordan personer opplever, uttrykker og søker mening og hensikt. Hva vil det si å være åndelig – og hvordan ser åndelighet ut i 2024? Trenger vi fortsatt åndeligheten i en tid der vi dyrker oss selv mer enn noe annet?Frokost serveres fra kl. 09.30. Program begynner kl. 10.00.

Mer om Skjæringspunkter:
Skjæringspunkter inviterer aktører i byen som er naturlige deltakere i en samfunnsdiskusjon. Samtalerekken satser på en stor bredde av paneldeltakere, og setter seg som mål å involvere publikum. Derfor åpner vi også for spørsmål fra publikum til paneldeltakerne etter diskusjonen. Glogerfestpillene ønsker at refleksjonene og diskusjonene skal starte idet vi lanserer programmet – og fortsette lenge etter er at samtalene er gjennomført.Vær forberedt på å bli beveget, belært og berørt av sofapraten med aktuelle gjester som byr på mange refleksjoner når Kongsberg fyller 400 år. Et jubileum skaper en ramme som muliggjør et ordskifte om byens særstilling og utfordringer. Samtaleleder er Håkon Haugsbø.

Medvirkende: Håkon Haugsbø, SAMTALELEDER, med gjester.

Dørene åpner 09:30 / Starter 10:00