MENU

Staut

lørdag 23. januar
Dørene åpner: 20:00
Pris: 350,- + avg
Billetter

Staut slapp for alvor inn i varmen hos norske musikkelskere i 2011 med sitt andre album «Eigarlaus», og ikke minst med den første singelen fra albumet, «Slepp me inn». Det som startet som en morsom idé blant en gjeng musikere fra Valdres, har vokst til å bli et særdeles populært band som når langt utover den relativt smale folkrock-båsen anmelderne gjerne putter de i. Staut kan beviselig være både hardtslående og følsomme. Albumene til Staut har høstet både 6’ere og 5’ere i en samstemt musikkpresse, med tilhørende gullsalg, og forrige albumet «Stugureint» gikk rett inn på 1. plass på både VG lista og iTunes albumlista. I 2013 mottok bandet Platina for salget av singlene «Sjå sole» og «Slepp me inn» .

Staut slapp sitt fjerde studioalbum «St. Peppersby», i 2014, og har vært på en omfattende norgesturné, som stadig har ført til større oppmerksomhet rundt bandet, i etterkant av albumslippet.

Vinteren 2015 reiste Staut på sin første kulturhusturné. Her møtte valdresingene massevis av folk i ulike aldre, og turneen ble en fin måte å vise frem bandet i annen setting. Staut forteller selv at opplevelsen var lærerik, og at publikum fikk mulighet til å få et bedre innblikk i tekster og bandets og musikernes historie. 

Våren og sommeren 2015 besto av en rekke konserter, og Staut merket en voksende popularitet og interesse enn tidligere, med enda flere publikummere.

– Sommerens høydepunkt var nok Trollrock på Beitostølen, hvor vi satte ny publikumsrekord (6000) og blant annet hadde med oss Stian Blipp,  vokalist Gaute Lein.

Den samme sommeren solgte de to første platene til Staut: «STAUT» og «Eigarlaus» til gull. Utdelingen av gullplaten på «Eigarlaus» skjedde på «God Sommer Norge» på TV2.

 Staut fulgte opp den travle sommeren med å gi ut singelen «Feberheit»; som raskt ble en av bandets mest populære livelåter. Bandet fortsatte å turnere utover høsten, og har besøkt alt fra Rakfiskfestival til utsolgt studenthus i Sogndal. Staut ga også ut singelen «Fjøre fauk» i forbindelse med Rakfiskfestivalen.

 

STAUT er: Gaute Lein Ausrød (vokal, gitar), Ørnulf Juvkam Dyve (tangenter, kor), Asle Tronrud (feler, kor), Frode Flatland (trommer, kor) , Dag Arve Sandnes (gitarer, slide), Torgeir Bolstad (kontrabass, kor).