MENU

Staut

lørdag 31. januar
Dørene åpner: 20:00
Pris: 350,- + avg
Billetter

Dørene åpner 20:00
Konsertstart 23:00

Staut slapp for alvor inn i varmen hos norske musikkelskere i 2011 med sitt andre album «Eigarlaus», og ikke minst med den første singelen fra albumet, «Slepp me inn». Det som startet som en morsom dé blant en gjeng musikere fra Valdres, har vokst til å bli et særdeles populært band som når langt utover den relativt smale folkrock-båsen anmelderne gjerne putter de i. Staut kan beviselig være både hardtslående og følsomme I 2013 gikk STAUTs 3. album “Stugureint” gikk rett inn på 1. plass på VG lista. Nå i 2014 er bandet i full gang med norgesturnè samtidig som de nærmer seg ferdigstillelse av bandets 4. album, som slippes tidlig i oktober 2014. Bandet som har blitt kjent for rotfestet i hjemstedet Valdres har denne gang gått enda mer tilbake til røttene. Der de to første albumene hadde tydelige elementer av irsk folkemusikk, har elementene av norsk folkemusikk blitt mer rendyrket i både den siste og den kommende utgivelsen.

I 2013 mottok bandet også Platina for salget av singlene “Sjå sole” og “Slepp me inn”. “STAUT er i toppform og vi gleder oss stort over den stadig voksende fanskaren som møter oss på konsertene, samtidig vi er stolte over snart å presentere det 4. albumet, det tror vi fansen kommer til å like meget godt” forteller vokalist Gaute Lein Ausrød.

Med så tett turnéprogram som Staut har kan det være vanskelig å skjønne at de har hatt tid til å lage nye låter. Ikke minst fordi ingen i bandet er musikere på heltid, alle har fulltidsjobber. Likevel har de altså rukket å produsere et helt album. Og vel så det, fremhever Gaute.

Albumene til Staut har høstet både 6’ere og 5’ere i en samstemt musikkpresse, med tilhørende gullsalg, og siste albumet ”Stugureint” gikk rett inn på 1.plass på både VG lista og iTunes albumlista. “Vi traff en gjeng etter en konsert, som hadde sett oss spille 19 ganger bare i fjor… så vi har endel trofaste følgere. Men vi både håper og tror at det nye materialet skal nå ut også til folk som ikke har noe spesielt forhold til oss fra før, slikt er jo alltid veldig hyggelig” avslutter Gaute.