MENU

Stein Torleif Bjella

onsdag 22. januar
Dørene åpner: 20:00
Pris: 280 +avg (student: 230,- + avg)
Billetter

Dørene åpner 20:00
Konsertstart 21:00 

 

 

Godstog gjennom hogstfelt. Det Store Drama. En skuffa far. Skyld. Våkenatt. En viktig biltur vestover. En viktig biltur østover.
Med rottu i hjarta. Å forsvinne i speilet på badet. Trafikkdød. Tale uten ord og en hyllest til fire gitarer. Stein Torleif Bjella er tilbake med skjebnehistorier og skakke fortellinger, formidlet gjennom usympatiske og sympatiske sanghelter. «Heim For Å Døy» fortsetter der «Heidersmenn» (2009) og «Vonde Visu (2011)» stanser, og avslutter trilogien.

«På turné etter Vonde Visu kom eg i prat med ein resepsjonist som hadde budd i hovedstaden store delar av livet. No hadde ho flutt heim for å døy, sa ho – litt flåsete. Eg noterte meg linja og tenkte det var ein kruttsterk tittel, » sier Stein Torleif Bjella om navnet på albumet.

Med solodebuten “Heidersmenn” i 2009 ble Bjella lagt merke til med låter som “Psykisk kan du vera sjøl” og “Kamerat mot kamerat”. Albumet ble varmt mottatt og nominert til to Spellemannspriser. To år senere kom oppfølgeren “Vonde Visu” som ble, om mulig, enda bedre mottatt enn debuten. Den nådde helt opp til tredjeplass på VG-lista (24 uker), og sørget for at Bjella kunne innkassere både Spellemannpris, Prøysenprisen, Bendiksenprisen og Kulturprisen for Ål kommune. 

«Heim for å døy» er innspilt i Oslo Klang. Som på de to forrige albumene er det produsent Kjartan Kristiansen og Bård Ingebrigtsen som har kontroll på innspillingen. Musikerlaget er det samme som på «Heidersmenn» og «Vonde Visu». Foruten Bjella på sang og gitar, spiller Eirik Øien og Tor Egil Kreken bass, Marita Vårdal Iglekjønn tangenter, Geir Sundstøl og Kjartan Kristiansen ulike strengeinstrument. Michael Blair er ny. Han trakterer både slagverk, ulike perkinstrument og marimba.