MENU

Steve Coleman and Five Elements

lørdag 9. juli
Dørene åpner: 18.30
Pris: 325,- + avg
Billetter

Den er duket for et sjeldent, men etterlengtet, besøk når den amerikanske saxofonisten Steve Coleman kommer til Kongsberg Jazzfestival med sitt faste band Five Elements.

Steve Coleman var med og grunnla musikerkollektivet M-Base i New York på 1980-tallet. Her har han vært en profilert og sentral skikkelse sammen med musikere som Cassandra Wilson og Geri Allen. Steve Coleman har hele livet vært en utforskende musiker og han har eksperimentert mye med å blande jazz med andre musikkformer. Jazzgigantene Charlie Parker, Sonny Rollins og John Coltrane har vært tydelige inspirasjonskilder for Steve Coleman, og han har samarbeidet med navn som Cecil Taylor og Dave Holland.

Steve Coleman har ikke vært mye å se på norske klubb- og festivalscener, og vi er derfor ekstra glade for å presentere han med sitt faste band siden tidlig 80-tall, Five Elements, på intime Energimølla.

Trommeslageren Billy Hart sa i 2014: ”Coleman has quietly influenced the whole jazz musical world, and is the next logical step after Charlie Parker, John Coltrane, and Ornette Coleman”. Vi slutter oss til dette!

Steve Coleman (alto sax, composer) Anthony Tidd (bass) Jonathan Finlayson (trumpet) Miles Okazaki (guitar) Sean Rickman (drums)