MENU

Fakkeltog og veldedighetskonsert for barn og unge i Syria

lørdag 14. november
Dørene åpner: 19:00
Pris: 200,- + avg
Billetter

Bakgrunn:
Noen ganger kan en person utrette overraskende mye. Privatpersonen Marianne Skullestad tok kontakt med EnergiMølla for å arrangere en veledighetskonsert til inntekt for barn og unge i Syria. Som trebarnsmor selv følte hun seg genuint truffet av hjerteskjærende scener der barn og unge slet med å overleve harde overfarter. Marianne hadde selv funnet band som var villige til å stille opp gratis, og veledighetskonserten ble raskt et faktum. Men det skulle bli så mye større enn først tenkt!
Kort tid etter Marianne tok kontakt med EnergiMølla kom både Glogerakademiet og Kongsberg Jazzfestival på banen, de ønsket også å bidra. Samtidig som dette skjedde (men uavhengig av hverandre) satt Ingrid Løken i Refugees Welcome to Kongsberg og planla et fakkeltog som et tegn på støtte og nestekjærlighet ovenfor alle de millioner av mennesker som er på flukt fra krig . En lavmælt solidaritetsmarkering.
Resultatet av inspirerende enkeltindivider og en vilje til å bidra for en god sak skulle dermed resultere i et fakkeltog og en veledighetskonsert med 4 band til inntekt for barn og unge i Syria.

Hvor går innsamlede midler?
Sammen med initiativtaker Marianne Skullestad ble det bestemt at innsamlede billettinntekter fra vedledighetskonserten skulle doneres til Norsk Folkehjelp og øremerkes barn og unge i Syria – men også Syriske flyktningbarn i Norge.
I samarbeid med Refugees Welcome to Kongsberg åpner man også opp for at publikum kan donere vintersko (alle størrelser, kvinner/menn/barn)  til Syriske familier ved å levere disse til Kirketorget 2 i perioden Mandag 09. Nov – Lør 14.Nov i tidsrommet 09:00 – 16:00. 

Norsk Folkehjelp har jobbet lenge i Midtøsten og har også under borgerkrigen et kontaktnettverk i Syria og tilhørende flyktningleire. På grunn av Norsk Folkehjelps lange erfaring i regionen har de gode forbindelser til lokale organisasjoner som får nødhjelpen fram til sårbare familier i noen av de farligste områdene av Syria. En av måtene Norsk Folkehjelp jobber på er at lokale partnere i Syria får penger til å kjøpe mat i Tyrkia og Irak og deretter frakte den inn i Syria.  
Her blir maten delt ut til de mest utsatte – internt fordrevne, fattige og familier som er sårbare på grunn av fravær av forsørger, funksjonshemming eller familier med mange barn/eldre personer. Norsk Folkehjelp jobber i partnerskap med deler av opposisjonen i Syria.  
Fra Libanon og Irak organiserer Norsk Fokehjelp (sammen med partnere) opplæring av Syriske aktører i  sivilsamfunnet, med særlig fokus på ungdom og kvinner. Norsk Folkehjelp i Kongsberg har nå jobbet i to år med situasjonen i Syria og flyktninger fra Syria.

Program:
17:00 Åpen Kirke med musikk
19:00 Apell Refugees Welcome to Norway v/ Ingrid Løken. Kirketrappen på Kongsberg Kirke
ca 19:15 Start Fakkeltog fra kirketrappen på Kongsberg Kirke til EnergiMølla
19:30 Dørene åpner på EnergiMølla og åpningskonsert ved Merete Rustand Solli
20:30 Apell Norsk Folkehjelp v/ Gernot Ernst og Marianne Skullestad
21:00 Konsert med Tuataf
22:00 Konsert med Pønsj
23:00 Konsert med Funked Up

 

Medvirkende: Marianne Skullestad, EnergiMølla, Glogerakademiet, Kongsberg Jazzfestival, Norsk Folkehjelp og Refugees Welcome to Kongsberg.
Artister: Merete Rustand Solli, Tuataf, Pønsj og Funked Up.