MENU

Sun Ra Arkestra

lørdag 9. juli
Dørene åpner: 23:30
Pris: 325,- + avg
Billetter

Bli med på en reise til outer space når det legendariske kultbandet Sun Ra Arkestra inntar Energimølla med sin kosmiske og swingende jazz. Du tror det ikke før du er der!

Jazzlegenden Sun Ra kalles gjerne for afro-futurismens far og er en en av de mest myteomspunnende figurene jazzhistorien har sett. Han var pianist, komponist, arrangør, poet og filosof – og har alltid vært omsluttet av en aura av mystikk og myter. Selv påstod han at han var ankommet jorden fra planeten Saturn, for å bære fram sitt budskap om fred og altruisme. Etter at Sun Ra døde i 1993 har orkesteret hans fortsatt å turnere under ledelse av den 90-årige saxofonisten Marshall Allen.

Det 12-manns store Sun Ra Arkestra blander swingende storbandarrangementer med fri improvisasjon og avantgarde jazz, i en storslått hyllest til sin åndelige leder. Sun Ra Arkestra er galskap, groove og intergalaktisk kaos!

Marshall Allen (director, alto sax, flute), Cecil Brooks (trumpet), Tara Middleton (voc, viol), Knoel Scott (vocal, sax), James Stewart (tenor sax), Danny Ray Thompson (baritone sax), Dave Davis (trombone), Farid Barron (piano), Elson Nascimento (perc, surdo), Tyler Mitchell (bass), Wayne Anthony Smith Jr (drums)