MENU

The Dogs + supp: Warp Riders

lørdag 28. februar
Dørene åpner: 20:00
Pris: 250,-/200,-(stud) + avg
Billetter

THE DOGS

«Black Chameleon Prayer»

Kun 9 måneder etter at det hagla med femmere (kun) over “The Tears Are Voodoo”, slipper Oslobandet The Dogs nå sitt tredje album “Black Chameleon Prayer” (05.01.15). Frontmann og låtskriver Kristopher Schau er i følge ham selv i ”sitt livs låtskriverform”, og han har de siste 5 årene skrevet til sammen 100 låter for henholdsvis The Dogs, The Terrifieds, Mongo Ninja og Texas/Jerusalem. Neste The Dogs-skive er allerede 40 % ferdig.

 Schau forklarer:

“Når vi først hadde låtene, så syntes vi ikke det var noe vits i å vente. Mulig det hadde vært taktisk smart å drøye det litt, men nå flyter det kreativt sett så bra for tida at det er morsommere å bare surfe på så lenge det er vær for det!»

Foruten Kristopher Schau, består The Dogs av et knippe veteraner fra Oslos rockemiljø med medlemmer fra så forskjellige band som blant annet Sweden, Cumshots, Shit City og Cyaneed:

Kristopher Schau (Cumshots, Hurra Torpedo m.m.) – vokal

Mads Martinsen (Mongo Ninja m.m.) – gitar

Roar Nilsen (Pål Angelskår, El Doom & The Born Electric m.m.) – Bass

Henrik Gustavsen (Cyaneed, Mono Sapiens m.m.) – Trommer

Christian Spro (Sweden m.m.) – Orgel

Kenneth Simonsen (Shit City, Vidar Vang m.m.) – Perkusjon

 

Debutalbumet til The Dogs; «Set Yourself On Fire And Follow The Smoke»; ble opprinnelig sluppet som fem 7-tommere i kun 45 super-limited eksemplarer, som hver og en nå selges for en liten formue på nett. «Black Chameleon Prayer» vil være hakket lettere for de ivrigste samlerne å skaffe seg, med et eksklusivt førsteopplag på 100 nummererte eksemplarer. Oppskriften for plateinnspillingen denne gangen, er i følge Schau den samme som tidligere:

 

«Stilmessig er nok «Black Chameleon Prayer» styggere, men allikevel mere melodisk enn forgjengeren. Konseptet er det samme: Å spille inn låtene så mye live som mulig. Med unntak av kor og perkusjon, ble da også hele dette albumet spilt inn i løpet av én lang-weekend. Det du hører på plata er med andre ord omtrent nøyaktig det samme som du får høre live».

 Turnéres skal det selvsagt også, i de to minst praktiske månedene med tanke på bilkjøring: januar og februar skal vies glatte veier, fergeturer og fjelloverganger med kolonnekjøring. Foreløpig er det disse stedene som skal besøkes:

16. Jan: Sukkerhuset, Trondheim

17. Jan: Felix Pub & scene, Lillehammer

29. Jan: Lundetangen Pub 

30. Jan: John Dee, Oslo

05. feb:  Sjøboden, Mandal 

06. Feb: Checkpoint Charlie, Stavanger

07. Feb: Harvest Bar, Kvinesdal 

13. Feb: Hulen, Bergen

14. Feb: Drengestova, Austevoll 

20. Feb: Total Scene, Tønsberg

21. Feb: Østsia, Kristiansand

28. Feb: Energimølla, Kongsberg