MENU

The Nomads(S), Peau de Peche/High Octane Boys/The Indikation, The Stools

lørdag 22. september
Dørene åpner: 19:00
Pris: 250,- ink avg
Billetter
Se Facebook arrangement


Denne konsertkvelden er viet 60-tallets Garage Rock. Det er for å hedre vår felles venn Frode Skjold som døde i januar i år, så alt for tidlig. Han ble bare 49 år gammel. Gjennom hele sitt liv var Frode svært opptatt av tegning, foto og musikk. Musikkinteressen favnet bredt og omfattet alt fra å samle musikk, forstå musikk i samfunnet, lytte til musikk samt selv praktisere musikk som musiker i band som Bullshit Shades, Bongo! Bongo!, Peau de Peche, Los Plantronics, The Farouts, Hawaii Go Go’s, The Mysticates, The Indikation og i hans eget prosjekt The Edorf Dlojks Conspiracy. Det musikalske uttrykket fra 60-tallet stod sentralt i mye av det Frode formidlet. En konsertkveld med 60-tallets Garage Rock i sentrum blir derfor svært riktig!

 

GARAGE ROCK!?

Garage Rock, eller Garage Punk, er en rå og energisk stil innen rock, som oppstod på 60-tallet. Først i USA og Canada, men som etter hvert spredde seg rundt i verden.

Her er det enkle og ofte hardtslående tekster, og gitarer forvrengte via en fuzzbox. Ofte inspirert av band som The Beatles, The Rolling Stones, Pretty Things, The Who og Kinks, og gjerne blandet med røff amerikansk rhythm & soul.  The Sonics, The Kingsmen og The Standellsfår her stå som eksempler på musikken som oppstod da teenagere kjøpte seg instrumenter og forsterkere, og som aller nådigst fikk øve i familiens garasje.

På 80-tallet oppstod det en bølge av nye band som fant inspirasjon i disse gamle, ukjente og til dels glemte musikkperlene. Små, men entusiastiske Garage Rock-miljøer oppstod rundt om i verden, og mange band forsøkte å fange det rå og primitive som kjennetegnet garasjerocken. The Fuzztones, The Chesterfield Kings, The Cynics, Lyresog ikke minst THE NOMADS(fra vårt naboland Sverige) får her stå som lysende eksempler på denne revival-bølgen. PEAU DE PECHEfra Kongsberg er også et band å nevne i denne sammenhengen. Deres 7” EP-plate fra 1990, Thats Entertainment Records (THEN 010), regnes som en etterspurt klassiker fra denne tidsepoken.

Garage Rock fortsetter å appellere til musikere og publikum. Sjangeren har utviklet seg i mange retninger, og regnes i dag som forløperen til punk, psykedelia, power pop m.fl. Nyere internasjonalt kjente band som tydelig har latt seg inspirere er: The Killers, The Hives og White Stripes

 

THE NOMADS (S)

Øverst på plakaten denne kvelden står det svenske og legendariske THE NOMADS, også omtalt som Solnas Sonics. Bandet har spilt garage punk på scener rundt om i verden siden oppstarten i 1981, og mange vil hevde at de nå låter bedre enn noen sinne. The Nomads har utgitt nærmere 20 album, det siste studioalbumet kom i 2012. Live er THE NOMADS et kraftverk som leverer det som i en perfekt verden ville vært hit etter hit.  THE NOMADS har med sin hardtslående og fengende garage punk inspirert band som The Hellacopters og The Hives. THE NOMADS har også backet storheter som Roky Erickson. Med sin posisjon som kanskje det mest innflytelsesrike garasjerock bandet i Skandinavia er det nærmest en selvfølge at de står på scenen på en kveld som dette.

«Lowdown shakin’ rock’n’roll chills don’t come any better that The Nomads. Never did and never will. They’re as good now as they ever were. Probably better.»Lindsay Hutton (VIVE LE ROCK magazine, June 2012)

 

PEAU DE PECHE / HIGH OCTANE BOYS / THE INDIKATION

Dette blir en helt spesiell kveld for musikkinteresserte. Det er kommet i stand et unikt samarbeid mellom enkelte medlemmer fra tre smålegendariske norske band, som samlet sett har lang fartstid innen primitiv og fuzzvrengt Garage Rock.

PEAU DE PECHE / HIGH OCTANE BOYS / THE INDIKATIONspiller alle en form for rock som er sterkt inspirert av den enkle, rå og primitive 60-tallsrocken.

PEAU DE PECHE / HIGH OCTANE BOYS / THE INDIKATIONhar kjærligheten til 60-tallets musikk felles. Den kjærligheten hadde også den talentfulle musikeren FRODE SKJOLD, som var født og oppvokst i Kongsberg. Gjennom hele sitt liv, fra tenåring til sin alt for tidlige død (kun 49 år) i januar i år, levde og åndet han for musikk. Frode trakterte både gitar, trommer og vokal. Han var en uerstattelig god venn og musiker, som er dypt savnet. Frode var sentral i PEAU DE PECHEog THE INDIKATION, og har opptrådt sammen med HIGH OCTANE BOYS.

Samarbeidet mellom PEAU DE PECHE / HIGH OCTANE BOYS / THE INDIKATIONom den kommende konserten er kommet i stand fordi bandene er utrolig stolte og ydmyke over å kunne bidra til å hedre vår felles venn FRODE SKJOLD. Derfor: Alle Frodes venner og diggere av Garage Rock! Dere oppfordres herved til å bli med! La oss ha en vakker og rocka kveld sammen!

 

THE STOOLS

The Stools var med originalbesetningen aktive i 1991-1994, og var en del av miljøet rundt Tilflukt. Bandet var blant annet inspirert av Peau de Peche som var byens store helter i overgangen mellom 80-og 90-tallet. Musikalsk låter The Stools mer nyveiv og poprock enn garasjerock, men hvem bryr seg vel om sjanger så lenge man snakker om god musikk?! The Stools gjenforenes for en kveld for å minnes og ære en av byens store rockere, Frode Skjold.

 

DJ DOKTOR BONGO

Doktor Bongo fortar et dypdykk i platebunken og vil spille plater som speiler kvelden, og noe av det Frode likte.

 

Det blir satt opp buss tur/retur Oslo i forbindelse med konserten. For mer info se her:

https://www.facebook.com/events/735418083474332/

 

 

 

En spesiell takk går til Kongsbergband Gjennom Tidene som har tatt initiativ til og bidratt til at dette lar seg realisere!

+

En stor takk til plakatkunstner Fred Lammers for en fantastisk flott plakat!