MENU

The Young Mothers

fredag 8. juli
Dørene åpner: 23:30
Pris: 325,- + avg
Billetter

Bassisten Ingebrigt Håker Flaten har vært en helt sentral musiker i norsk og internasjonal jazz i mange år. I en rekke band, fra det legendariske bandet Element på 1990-tallet til dagens Atomic og The Thing, har han satt sitt markante stempel på det musikalske uttrykket. Han er en uredd musiker som stadig søker nye utfordringer. Et særdeles vellykket resultat av hans kreativitet er sekstetten The Young Mothers.

Nå tar han dette bandet med seg til årets Kongsberg Jazzfestival. I 2009 slo oppdølingen Ingebrigt Håker Flaten seg ned i Austin, Texas. Der begynte han raskt å romstere i byens musikalske avant-garde – og undergrunnsmiljø. Den mangslungne frodigheten han fant der, inspirerte han til å sette sammen bandet The Young Mothers. Her møtes musikere med forskjellig musikalsk ballast, og et viktig poeng er at hver enkelt musiker skal bidra med det som er eget og personlig og ikke nødvendigvis tilpasse seg. Musikken blir ikke bare sjangeroverskridende, men i høy grad sjangerinkluderende. En konsert med The Young Mothers blir et frydefullt møte med groovy rockerytmer, fresende jazzkor, inntrengende hip hop, gjenskinn av black metal og enda litt til, alt framført med usannsynlig entusiasme, intensitet og energi.

Ingebrigt Håker Flaten (bass), Jason Jackson (sax), Jawwaad Taylor (vokal/trompet), Jonathan F. Horne (gitar), Stefan Gonzales (vibrafon/trommer/vokal), Francisco Rosaly (trommer)