MENU

Torgeir Waldemar +supp: Unnveig Aas

lørdag 1. november
Dørene åpner: 20:00
Pris: 200,-/150,-(student)
Billetter

 

TORGEIR WALDEMAR: ”STREETS” (22. august)

 

 Å introdusere artisten Torgeir Waldemar er ikke gjort i en håndvendig. Torgeir Waldemar er en kompleks karakter med et sjeldent gjennomgripende musikalsk uttrykk og er den typen artist som berører sterkt og treffer tungt. Torgeir Waldemar er nå endelig klar for å slippe sitt selvtitulerte debutalbum på Vestkyst Records, med tilhørende Norgesturné, men aller først slippes det en singel fra den nye platen, nemlig Streets. Låta forklares som et selvutslettende kjærlighetsdrama, og peker musikalsk i retning Neil Young, Gene Clark og Crosby, Stills & Nash.

Torgeir Waldemar gav i november 2012 ut sin debut-EP “Take Me Home” på Astma Records. EP´en fikk stor oppmerksomhet, og siden da har han rukket å være på turnè med Ida Jenshus, blitt booket til diverse festivaler her i Norge (Parken, Steinkjer, Audunbakken, Vinjerock, Slottsfjell og Working Class Hero for å nevne noen). Han har blitt plukket opp av tv-serien «Dag» hvor låta «Take Me Home» er brukt flere ganger, samt spilt support for Hellbillies, Monica Heldal, Tommy Tokyo, Erlend Ropstad og Sivert Høyem, i tillegg til Valerie June, Israel Nash og Lucinda Williams.

Plata er spilt inn live i Maridalen Kirke i Oslo. Medvirkende på plata utenom Torgeir Waldemar (gitar, bass, orgel): Anders Møller (perkusjon), Ida Jenshus (orgel, munnspill, kor), Trond Mjøen (gitar), Øyvind Blomstrøm (pedal Steel), Johan Daniel Henriksen (kor) og Janne Hea Svebakken (kor).

 

Du kan forhåndslytte på «Streets» her: https://soundcloud.com/torgeir-waldemar/sets/streets-singelrelease-22/s-d2405

 

Support: Unnveig Aas

 

Vinteren 2013 spilte Unnveig Aas inn en EP i et kjøkken på Røa, og hun hadde aldri forventa at den skulle ta henne med ut på en så begivenhetsrik ferd. Etter utgivelsen har hun blant annet blitt kåret til Ukas Urørt, varma opp for folklegenden Judy Collins, spilt på Slottsfjellfestivalen og opptrådt for fullt hus i Bremen. Aas representerer en ny bølge folkmusikk ved at hun blander moderne pop med gamle country-og folktradisjoner. Hun har blitt sammenlignet med artister som Laura Marling, First Aid Kit og Ida Jenshus.

«Ei præriedronning fra Holmestrand, med gitaren på ryggen og gamle kjærlighetsbrev i lomma. Sånt blir det forblåst country-poesi av, og Unnveig mestrer dette kaktusfylte, øde lydlandskapet til det fulle.» – Gut Feelings.

«Med stort låtskriver- og scenetalent, fosser Aas stille fram med sin deilige countrypop» – Slottsfjellfestivalen.

«Unnveig Aas er en av våre ypperste, nye singer/songwritere. Hennes musikk er dramatisk, lengtende, velkomponert og fengende» – NRK P3 Urørt.

Musikkvideo – How Long Must A Woman Mourn:http://youtu.be/ZA0U65G406U
Spotify: http://open.spotify.com/album/2UoiaMup03DyfNCYefgFMp Wimp:http://wimp.no/album/19372827