MENU

Universal Indians med Joe McPhee

onsdag 10. april
Dørene åpner: 19:00
Pris: 150/ 200


Dørene åpner: 19.00
Konsertstart: 20.00
Pris: 150 / 200,-
Arrangør: Jazz Evidence

Universal Indians med Joe McPhee

Den 30-årige amerikanske saksofonisten John Dikeman har hatt Amsterdam som base siden 2009. Før det bodde han bl.a. tre år i Egypt der han spilte i mange forskjellige musikalske sammenhenger. Han var bl.a. solist med Cairo Symphony Orchestra, og han turnerte hele Nord-Afrika med popstjerna Mohamed Mohounir. Det å etablere seg i Amsterdam betydde for ham at han vendte tilbake til den improvisasjonsmusikken han dyrka før han forlot USA. Her har han spilt med folk som Han Bennink, Terrie Ex, Ab Baars, Joe McPhee og et utall andre musikere fra den nederlandske og internasjonale improvisasjonsscenen.
John Dikeman er den type frijazzer som inkorporerer hele spektret i frijazzvokabularet i sitt musikalske uttrykk. Med avspark i musikken til John Coltrane, Cecil Taylor og Albert Ayler
formidler han umiddelbart den enorme kraft og energi vi ofte hører i den frie jazzen.
Våren 2011 møtte Dikeman de norske musikerne Jon Rune Strøm og Tollef Østvang, og de har spilt mye sammen siden. Strøm og Østvang  er blant de mest etterspurte norske musikerne. Det skyldes selvfølgelig den høye kvaliteten på det de gjør. De spilte på Kongsberg så seint som i februar i år med Friends & Neighbors.
Som om ikke denne trioen skulle være konsertinnhold nok, har de med seg legenden Joe McPhee til EnergiMølla. McPhee har spilt flere strålende konserter på Kongsberg. Han gleder alltid sitt publikum med inspirert spill, som skifter fra de vareste sopransaxtoner via leikent trompetspill til kraftfulle utbrudd på tenorsaxen.

Joe McPhee (lommetrompet, saksofoner), John Dikeman (tenorsax), Jon Rune Strøm (bass), Tollef Østvang (trommer)