MENU

Unni Boksasp Trio

fredag 2. mai
Dørene åpner: 20:00
Pris: 175,- (+ bill.avg.)
Billetter

Unni Boksasp Ensemble er et av de ledende banda innen det norske folkemusikkmiljøet og spiller både tradisjonell og nyskreven norsk arrangert folkemusikk. Ensemblet har spilt på alle store norske folkemusikkfestivaler, deriblant Telemarkfestivalen, Førdefestivalen, Kalottspel, Nordsjøfestivalen m.m., men også markert seg i utlandet bl.a. på Celtic Connection i Skottland.

I tillegg til å vinne Spellemannprisen for albumet Keramello i 2010, er ensemblet rykende fersk mottaker av treårig ensemblestøtte fra Kulturrådet.

Deres siste plate Kvite Fuglar fra 2013, der Unni Boksasp står for alle tekster og melodier har fått veldig gode kritikker med terningkast 5 i både Adresseavisen, Bergens Tidende, m.fl., samt rosende omtale fra Kjetil Bjørgan i P2 (Spillerom), Dagsavisen og det britiske musikkbladet Songlines m.m.: 

“Først og fremst er det en underskog av utemmet villkskap i Boksasp musikk, som gjør sangene hennes fargerike, urolige og stolte og som gjør at hun nærmest hemningsløst kan variere sjangerbudskapet uten å miste den røde tråden. Og den er norsk. […] Kvite Fuglar forener det brede publikumsfrieriet med en kvalitativ nerve og solid teft for tradisjonen som gjør platen unik.” 
Mode Steinkjer, Dagsavisen 

I mai tar Unni Boksasp (vokal, zitter, dulcimer) med seg Mia Marin på fele og Magne Vestrum på kontrabass og inntar scenen på EnergiMølla som Unni Boksasp Trio.

Diskografi:

Songar frå Havdal (2007) – bestselgeren til plateselskapet Ta:lik og del av innkjøpsordningen til Kulturrådet
Keramello (2010) – vinner av Folkelarmprisen og Spellemannprisen, del av innkjøpsordningen til Kulturrådet
Kvite Fuglar (2013) – vinner av Folkelarmprisen og tildelt publiseringsstøtte fra Kulturrådet 

 

Hør på musikken her:
https://itunes.apple.com/no/album/kvite-fuglar/id598341400
http://wimp.no/wweb/album/18822678
http://open.spotify.com/artist/2IQ7DsCdkXoF2Sb6fnfQgt

Musikkvideo:
http://www.youtube.com/watch?v=MUd0dj4Us34

Hjemmeside:
www.boksasp.no

Konsertstart: 21:00