MENU

UPLUGGA: Tommy Tokyo Solo

fredag 11. oktober
Dørene åpner: 20:00
Pris: 290,- ink.avg.
Billetter
Se Facebook arrangement


Tommy Tokyo er først ut i vår nye konsertserie UPLUGGA, som er inspirert av MTV Unplugged fra 90-tallet. I denne konsertserien vil du få oppleve artisten på nært hold på en intim scene midt utpå gulvet omgitt av levende lys. Gjør deg klar for en unik konsertopplevelse du ikke vil gå glipp av!

 

Tommy Tokyo ble oppfunnet i 2001, like etter at karrieren som medlem av bandet Piggyback var over. Året etter ga Tommy ut en selvtitulertt EP, men det tok fem år til før hans første (og forrige) album kom ut. “Octopusdrunk & Arms to Prove It” ble utgitt på uavhengige Osito Records, et album som han delvis hadde spilt inn på sitt eget kjøkken i Fredrikstad. Tilbakemeldingene var positive, selv om skiva fikk litt pepper for hjemmesnekret lydbilde.

 

Først som frontfigur, låtskriver og motor i bandet Tommy Tokyo and Starving for My Gravy sperret publikum øynene opp for Tommys musikalske talent. Backingbandet bestod av medlemmer fra Ricochets, Peru You, Apoptygma Berzerk og Maria Solheim band, og sammen gjorde de det skarpt under by:Larm i 2007 i Trondheim. Albumet “Smear Your Smiles Back on” ble en ubetinget suksess da det kom ut i 2008, og ble kåret til årets album av Aftenposten, Spellemann-nominert og gull-sertifisert. Siden har han jevnt og trutt gitt ut kritikerroste album, han vant spellemannspris for “And The Horse Came Riderless” i 2012, fikk knallsterke anmeldelser for “We Blister and We Bleed i 2013, Hev Deg Over Det Dette Der i 2015 og for Blant Fiender og Venner i 2016. Til høsten er Tommy klar med nytt album, på engelsk.

OBS: UPLUGGA på EnergiMølla har begrenset kapasitet. Vi anbefaler å kjøpe billetter på forhånd.