Thursday 4 July

ASQ:Amund Stenøien Quartet + Michaël Attias // Kongsberg Jazzfestival

Dørene åpner: 13:30

Pris: 390

Vakre melodier, komplekse harmoniske strukturer og eksplosivt samspill!

Vibrafonisten Amund Stenøien har de siste årene markert seg som en ny stemme på den norske jazzscenen. Med et solid fundament i swing balanserer han originale melodier innenfor og over grensen til kjent tonalitet, gjennom beinharde harmoniske strukturer og helt åpne landskap. 

Stenøiens elektroakustiske kvartett bestående av den nye generasjonen norske jazzmusiker har de siste årene turnert på internasjonale scener som Oslo Jazzfestival, Edinburgh Jazz & Blues Festival, Jazzfest og Donau115 i Berlin, og i 2023 ga kvartetten ut albumet “Coming to Pass” til gode anmeldelser. I år utforsker Stenøien hvordan gjester utvider soundet til kvartetten. 

Dette har resultert i samarbeid med blant annet Lage Lund på Oslo Jazzforum og til Kongsbergjazz 2024 tar Stenøien med den
internasjonalt anerkjente saxofonisten Michaël Attias som gjest. Med over 20 års erfaring fra jazzfrontlinjen i New York er Attias siste puslespillbit i Stenøiens nye utforskinger!


Amund Stenøien – vibrafon, komposisjoner
Michaël Attias – saxofon
Joakim Rainer Petersen – piano
Gard Kronborg – bass
Steinar Heide Bø – trommer


“Denne unge gjengen av utøvere bør få holde sammen som band. Det de gjør her, er godt, og det inneholder en kime til noe som kan vokse seg stort og inn mot mer egenart. Coming to Pass overskrider det lovende»
Arild R Andersen, Jazznytt
«(Stenøien) er nå aktuell med den imponerende modne debutplata Coming To Pass, der han leder en frekk kvartett bestående av flere av jazznorges nye favoritter»
Audun Vinger, Now’s The Time