Thursday 4 July

Elephant9 // Kongsberg Jazzfestival

Dørene åpner: 23:30

Pris: 390;-

Elephant9 er et musikalsk monster man knapt har sett sidestykke til verken i Norge eller internasjonalt.

Elephant9 makter å nå fram til og begeistre et svært sammensatt og variert publikum. Bandet appellerer både til innbitte rockere og pasjonerte jazzelskere med sin personlige syntese av prog, rock, jazz – og enda noe mer.

Dette nærmest legendariske bandet ble dannet i 2006 av Torstein Lofthus, Nikolai Hængsle og Ståle Storløkken, som til sammen har fartstid fra både Bigbang, Shining, Motorpsycho, Supersilent og
en rekke andre konstellasjoner.

De tre medlemmene brakte alle med seg sine erfaringer og sin musikalske bakgrunn inn i trioen. Altså et typisk fusjonsprosjekt. Men noen referanser var tydelige – og er det fremdeles: Keith Emerson, King Crimson, 70-talls Miles Davis, Weather Report – og flere.

Det fascinerende ved et band som Elephant9 er måten bandet kombinerer energien i rocken med jazzens improvisasjonsmuligheter. Det er i hvert fall vanskelig å finne et publikum som kan stå imot Ståle Storløkkens intense og sterkt rytmiske utfoldelser på diverse tangenter, Nikolai Hængsles supergroovy basspill og Torstein Lofthus’ intense trommespill – som kan få den mest flegmatiske publikummer til å hive etter pusten.

«Det er vanskelig å tenke seg en bedre trio i Skandinavia i dag», skriver Klassekampen.

Ståle Storløkken – orgel, synth
Nikolai Hængsle – bass
Torstein Lofthus – trommer