Wednesday 3 July

Gard Nilssen Acoustic Unity + Emmeluth & Møster // Kongsberg Jazzfestival

Dørene åpner: 20:30

Pris: 390

Gard Nilssen er utvilsomt en av klodens travleste trommeslagere. Nå kommer han til Energimølla med sin trio Acoustic Unity med nyskrevet musikk til årets festival og kommende plate. Laget er forsterket med celebre gjester: Signe Emmeluth og Kjetil Møster!

Gard Nilssen er med i en ufattelig mengde band, men har de siste åra brukt stadig mer tid på sin trio Acoustic Unity.  Her har han med seg saksofonisten André Roligheten – som er aktiv i nesten like mange band som Gard Nilssen. Det skjønner vi, for makan til kraftfullt, drivende og temperamentsfullt saksofonspill er det sannelig vanskelig å spore opp. Tredjemann er den svenske, nå berlinbosatte, bassisten Petter Eldh. Han har en utrolig lang merittliste, men i Norge kjenner vi ham kanskje best fra samarbeid med Marius Neset i flere band, og at han er med i Gard Nilssens Supersonic Orchestra.

Gard Nilssens’s Acoustic Unity har gitt ut flere plater. Den første heter ‘Firehouse’, og det er sannelig et passende navn, for både på plater og på konserter presenterer trioen en musikk med et trøkk og en vitalitet uten like. Det er et intenst liv i trioens uttrykk. Eldh og Nilssen skaper et sprelsk og rytmisk fundament som sender Roligheten ut på de heftigste utflukter. Trioen liker å invitere med seg gjester, og til konserten på årets jazzfestival tar de likeså godt med seg to gjester – saksofonistene Kjetil Møster og Signe Emmeluth. Begge disse er velkjente for et stort publikum. Møster har satt tydelige spor etter seg i mange og forskjellige konstellasjoner, fra kraftkvartetten The Core  til frijazzrockebandet Møster!  Signe Emmeluth har markert seg med sitt kraftfulle og ekspressive spill i mange sammenhenger – fra sin egen kvartett Emmeluth’s Amoeba til Trondheim Jazz Orchestra.

André Roligheten – saksofon
Signe Emmeluth – saksofoner
Kjetil Møster – saksofon
Petter Eldh – kontrabass
Gard Nilssen – trommer

Dørene åpner 20:30 // Konsertstart 21:00