Saturday 8 June

Gunerius & Verdensveven // EnergiMølla

Dørene åpner: 20:00

Pris: 300

Kortreist økologisk King Gizzard & Lizard Wizard

Gunerius & Verdensveven er en trio ledet av multikunstner Thomas Gunerius Bergsten. Han har de siste 20 årene kjørt sikksakk mellom sjangere som psych-rock, jazz, gospel, folk, hip hop, elektronika og samtidsmusikk under ymse artistnavn.

Gunerius & Verdensveven dukket opp med et brak i 2020 med singelen «Blå disko a lá türk» som høstet gode kritikker fra Norge til Japan og ble en hit i det lille mikrotonale musikkmiljøet på verdensveven.

Siden det har bandet sluppet et album i året og opparbeidet seg et rykte som en særdeles god live-opplevelse som fungerer like godt på doom-festival som under en bro i oslo sentrum. I år er bandet aktuelle med 2 album på Sellout! Music. Fantasmagorˈi som slippes i slutten av mai er en samling låter som får det til å rykke i dansefoten samtidig som det vibrerer i hjernemassen. Isolasjon som slippes 10. oktober er en tyngre affære med psykisk helse som tema.

Live er Gunerius & Verdensveven en opplevelse som svinger fra dansbare grooves via frijazz med spoken word til allsang. Sammen med “nordikana trommis #1” Alexander Lindbäck (Signe Marie Rustad, Grant Lee Buffalo, St. Thomas) og “indie-hall-of-famer” og bassist Magnus Tveten (Local Store, Valleypolicella, the Harvey Steel show) leveres et musikalsk festmåltid med mikrotonale gitarer, bass, trommer, elektronikk, skranglete loops av hjemmelagde instrumenter som krukkespill og sigarboks-harpe. Et engasjerende, eksentrisk show som kanskje kan fungere som et kortreist norsk alternativ til King Gizzard & the Lizard Wizard eller minne om Pere Ubu på jazztrip eller Sun Ra Arkestra som spiller hip hop.

Dørene åpner 20:00