Saturday 8 July

Joel Ross ‘Parables’ // Kongsberg Jazzfestival

Dørene åpner: 18:30

Pris: 390

Joel Ross har i løpet av de siste årene markert seg som en definerende stemme blant en ny generasjon amerikanske jazzmusikere, og opparbeider seg et stadig mer dedikert publikum.

Høy energi, komplekse harmonier og ekstatiske rytmer. Joel Ross har i løpet av de siste årene markert seg som en definerende stemme blant en ny generasjon amerikanske jazzmusikere, og opparbeider seg et stadig mer dedikert publikum.

Joel Ross, som vokste opp i Chicago og i dag er en del av New York-scenen, debuterte på det legendariske plateselskapet Blue Note Records i 2019, og har de siste årene spilt på en mengde scener og festivaler i både USA og Europa med ulike prosjekter. Nå får vi endelig høre han i Norge med syvmannsbandet ‘Parables’, der han har med seg syv andre toneangivende og markante musikere fra nåtidens amerikanske jazzscene. Prosjektet tar utgangspunkt i plata «The Parable of the Poet», et grandiost album som har blitt hyllet av både kritikere, musikere og publikum.

Den etter hvert svært anerkjente og prisbelønte vibrafonisten er blitt særlig kjent for hvordan han utforsker improvisasjon og skriftlig komposisjon i et tidvis lyrisk uttrykk som er forankret i både melodi og frasering, men likevel ikke uten tyggemotstand og skarpere kanter. Ross skifter mellom ulike roller i musikken, fra historieforteller, til hovedperson og bifigur. Han spiller øyeblikket, og lar stemninger sette seg, henge og transformere.

Gabrielle Garo – fløyte / Joel Ross – vibrafon / Maria Grand – saksofon / Kalia Vandever – trombone / Sean Mason – piano / Craig Weinrib – trommer / Rick Rosato – bass

Dørene åpner 18:30 – Konsertstart 19:00