MENU

Kristian Kristensen + supp: Simen Rem

lørdag 1. oktober
Dørene åpner: 20:00
Pris: 220,- + avg
Billetter

20:00 dørene åpner
21:00 support Simen Rem

Kristian Kristensen tilbake til EnergiMølla!

I 2013 deltok Harstadværingen Kristain Kristensen i TV2-programmet The Voice, hvor han ga samtlige dommere hakeslepp og vant mange seer-hjerter med sin fenomenale stemmeprakt. Etter dette gikk han tilbake i «skrivestua» for å fokusere på eget håntverk som låtskriver, og ikke bare på coverlåter og vokalprestasjoner.

Det er den karakteristiske stemmen som er kjernen i alt Kristensen gjør. Han har en unik falsett, som gjerne beskrives som en kombinasjon av klassiske pop-kvaliteter som hos James Vincent McMorrow og Sam Smith, med dybde og smerte som forbindes med vokalister som for eksempel Thom Yorke, Justin Vernon og Jeff Buckley.

Med låten Rusen Våkner Igjen, med naturlige referanser som James Blake, Bon Iver og Jeff Buckley, ble han «Ukas Urørt» på NRK P3, og samme kanal kåret låten til en av årets beste norske i 2014. Oppfølgeren Lyset fikk enda bedre mottagelse, og ble blant annet listet på både P3 og P1. I tillegg er dette låten som tok Kristian helt til topps i Urørt-finalen 21. februar 2015 og fikk Warners A&R Mike Herbrik til å trekke fram de helt store superlativene og kalte ham en artist med «ubegrenset potensial».