Thursday 6 July

Lilja Extended // Kongsberg Jazzfestival

Dørene åpner: 18:30

Pris: 390

På fjorårets Kongsberg Jazzfestival mottok Oddrun Lilja DNBs #huninvesterer-stipend, og hun kommer nå tilbake til festivalen med et utvidet band for å spille en konsert som oppsummerer hennes kunstnerskap så langt.

Publikum får høre musikk fra albumene «Marble» (2020) og «Mirage» (utgis våren 2023), i tillegg til at det også blir utdrag fra «I», LILJAs tingingsverk til årets Vossa Jazz. Sammen utgjør disse tre delene en trilogi, og de sys sammen til en helhet under årets Kongsberg Jazzfestival.

I det første albumet, «Marble», kalte LILJA komposisjonene opp etter ti byer, hvor hun har vært over tid og samarbeidet med musikere de siste årene.  Til album nummer to har hun valgt ut fire tradisjonsbærere som hun har samarbeidet med for å lage en luftspeiling av klinkekulen, sett fra vårt perspektiv. Tittelen på Tingingsverket til Vossa Jazz er «I», som i romertalet én, og med henvisning til det engelske I, «jeg». Her bruker hun det fascinerende skaldediktet «Lilja» som bakteppe og inspirasjon for verket.

Oddrun Lilja Jonsdottir er en allsidig og nyskapende komponist, gitarist og vokalist fra Oslos jazzscene. Som artist turnerer hun verden rundt, og har hatt samarbeidsprosjekter med musikere i blant annet India, Libanon, Etiopia, Tanzania, Island og New York. Inntrykkene fra alle disse reisene og musikalske møtene former musikken vi får høre fra scenen på Energimølla under årets Kongsberg Jazzfestival.

Oddrun Lilja Jonsdottir – gitar og vokal 
Beady Belle – vokal 
Bafana Nhlapo – vokal og perkusjon 
Anders Røine – vokal, langeleik, fele og munnharpe
Helga Myhr – vokal, hardingfele  
Jo Skaansar – bass og vokal
Erik Nylander – trommer 

Dørene åpner 18:30 – Konsertstart 19:00