Saturday 9 July

MAKAYA MCCRAVEN

Dørene åpner: 23:00

Pris: 420,-

Lørdag 9 juli kan publikum se fram til en liveopplevelse med en av de hippeste internasjonale jazznavna akkurat nå, når Makaya McCraven avslutter årets festival med klubbkonsert på Energimølla. Forvent uforutsigbare rytmer og soniske lydlandskaper importert rett fra Chicago til Kongsberg!

Den visjonære trommeslageren er sønn av musikerforeldre, født i Paris men oppvokst i Massachusetts , USA. Siden barnsben har han vokst opp med musikk i mange sjangere rundt seg, noe som ofte ble servert av foreldrenes venner, som ble hans mentorer – jazznestorer som Marion Brown, Archie Shepp and Yusef Lateef. Som etablert musiker på vei opp, representerer Makaya McCraven nå en voksende generasjon av globale, sjangerkryssende musikere. Hans unike konserter og prosjekter bekrefter på en uredd måte retten til å redefinere spillereglene for musikk – både for seg selv, men også med et nikk mot andre artisters utforsking og utvikling.

Han slo gjennom med albumet In the Moment i 2015, som av flere store medier som BBC og Los Angeles Times ble døpt ukas og årets album. Med dette albumet lanserte Makaya McCraven det musikalske kjennetegnet sitt, som kan kalles «organisk beat musikk». Heretter var det full fart framover. Han har turnert både i USA og internasjonalt, og produsert fire kritikerroste utgivelser de siste fire årene. På tross av mange opptredener og bred musikalsk aktivitet, er fokus fortsatt på å skape ny musikk og å presse musikk-kulturen framover.Makaya McCraven – trommerJunius Paul – bassMatt Gold – gitarDe’Sean Jones (tenor saksofon, EWI) 

Konsertstart: 00:00
Dørene åpner: 23:00