Wednesday 5 July

Murray/Håker Flaten/Nilssen-Love // Kongsberg Jazzfestival

Dørene åpner: 20:30

Pris: 390

Norges tyngste rytmeseksjon og et av jazzens største navn!

To norske musikere i den internasjonale elitedivisjonen møter en av jazzens store saksofonister gjennom flere tiår. Det skaper store forventninger!

David Murray har ikke bare gjort seg fordelaktig bemerket som saksofonist og bassklarinettist, han har utmerket seg som komponist og bandleder også. Murray har vært en helt sentral musiker i amerikansk og internasjonal jazz helt siden han på 1970-tallet feide inn på loftscenen i New York med freidig selvtillit og ustoppelig spillelyst. Den gangen var han en typisk frijazzer, inspirert av Albert Ayler og Archie Shepp. Men allerede da kunne man fornemme at han også var influert av gamle saksofonkjemper som Ben Webster og Coleman Hawkins, og saksofontonen hans har alltid røpet hans beundring for Ellingtonsaksofonisten Paul Gonsalves. Den musikeren vi hører i dag, har inkorporert alle disse forbildene i spillet sitt.

Trommis Paal Nilssen-Love og bassist Ingebrigt Håker Flaten utgjør en av de mest kraftfulle rytmeseksjoner på dagens jazzscene, og det var en liten sensasjon da de slo seg sammen med veteranen David Murray første gang i 2019. Den gang spilte trioen en håndfull konserter som tok utgangspunkt i gamle og nye komposisjoner av Murray, men også med noen friske omveier innom Yusef Lateef, Butch Morris og Aretha Franklin. For første gang siden 2019, spiller trioen sammen igjen, med nytt materiale skrevet av alle tre bandmedlemmene. Gjett om forventningene er høye!

David Murray – saksofon, Ingebrigt Håker Flaten (kontrabass), Paal Nilssen-Love (trommer)

Dørene åpner 20:30 – Konsertstart 21:00