Saturday 6 July

Thurston Moore Group // Kongsberg Jazzfestival

Dørene åpner: 23:30

Pris: 550

Sonic Youth-ikonet til Kongsberg Jazzfestival!

Vi tar ikke munnen for full om vi omtaler Thurston Moore som en legende. Som grunnlegger av Sonic Youth har han vært foregangsfigur og ikon innen alternativ rock og tilstøtende sjangere. Nå kommer han med sin egen Thurston Moore Group og spiller festivalens avslutningskonsert lørdag natt på Energimølla!

Det er mange konserter gjennom Kongsberg Jazzfestivals 60-årige historie det går gjetord om. Og noen konserter er ekstra gjeve å kunne si at man har vært på. En av disse er utvilsomt Sonic Youth i Kongsberghallen i 2000. Da var bandet, med fartstid helt fra starten av 1980-tallet, i et karrieremessig brytningspunkt etter å ha vært «allemannseie» i indierockkretser gjennom noen spesielt innflytelsesrike år og plater på 90-tallet. Det sies også at Nirvana i forkant av innspillingen av «Nevermind» signerte kontrakt med Geffen Records på Thurston Moores anbefaling.

Thurston Moore – og Sonic Youth – oppleves likevel også som nærstående til jazz, kunstrock og støy, evig utforskende i krysningspunktet mellom pop og avantgarde. Bandet ga ut eksperimentelle plater også utenom sine regulære utgivelser, og Thurston Moore har en idiosynkratisk og spennende historie også under eget navn. 

Når han nå vender tilbake til Kongsberg etter et kvart århundre kommer han med sin egen Thurston Moore Group og spiller festivalens avslutningskonsert lørdag natt på Energimølla! Dette blir en sjelden mulighet til å høre en av rockehistoriens mest innflytelsesrike gitarister de siste 40 år i en intim og eksklusiv setting!

Dørene åpner kl. 23:30
Konsertstart kl. 00:00