Saturday 6 July

Zanussi 4 // Kongsberg Jazzfestival

Dørene åpner: 12:30

Pris: 390

Zanussi 4 er en rykende fersk kvartett sammensatt av noen av Skandinavias aller beste musikere med bakgrunn fra band som Atomic, Yun Kan 5.

Zanussi 4 er en rykende fersk kvartett sammensatt av noen av Skandinavias aller beste musikere med bakgrunn fra band som Atomic, Yun Kan 5, Moskus og flere.

Per Zanussi fikk festivalens store musikerpris DNB-prisen i 2023, og kommer til Kongsberg i år med flere nye prosjekter, blant annet den splitter nye kvartetten Zanussi 4. Per Zanussi har tidligere samarbeidet med alle i andre sammenhenger, men nå forener de krefter for første gang som et band under Kongsberg Jazzfestival. Kvartetten tolker Zanussis åpne og melodiske komposisjoner, og resultatet er energisk jazz av den friere sorten, der improvisasjon og spontanitet står i sentrum. Musikernes unike stemmer får utfolde seg, rammet inn av Zanussis mangfoldige låter.

Saksofonistene Fredrik Ljungkvist og Lotte Anker er to av Skandinavias sterkeste stemmer på sine instrumenter, og i møtet med den kreative rytmeseksjonen Per Zanussi og Hans Hulbækmo, blir resultatet en sterk og uforutsigbar reise. 

Fredrik Ljungkvist – saksofon, Lotte Anker – saksofon, Per Zanussi – kontrabass, Hans Hulbækmo – trommer